Utbildning och kurser

Det börjar lätta upp med Coronan och vi kan snart träffas normalt igen. Och även gå på kurser.

  • Tisadgen den 24 augusti hade SPF Hille Surströmmingsfest på Hille IP.Vi var 40 medlemmar som deltog och åt en fantastiskt god strömming med tillbehör.Jack and The Rippers underhöll. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag.

Bidrag till IKT-utbildningar

Klicka!

Utbildningar 2022.

Läs mera under distriktets webbsida! Klicka!

Här lite kurstips.

Har du nyligen skaffat en Iphone eller Ipad och känner dig osäker på hur den fungerar, då är detta en kurs för dig

Kursinnehåll
Kursen syftar till att ge dig grundläggande kunskaper i hur din Ipad eller Iphone fungerar. Du får lära känna din enhet och dess grundläggande funktioner. Vi går även igenom hur du använder mail på telefonen, hur du laddar ned applikationer och annat som är bra att känna till.

Är du nyfiken på din egen släkthistoria?

Lär dig grunderna i släktforskning med oss. Vi pratar om hur du hittar i kyrkoarkivet och vad kan man läsa i födelseboken, husförhörslängden, vigselboken, begravningsboken eller i flyttningslängderna. Du får träna att läsa gamla skrivstilar och om möjligt besöker vi också bibliotekets forskarrum för att ta del av de möjligheter som finns där. På grund av pandemi och Bibliotekets pågående flytt vet vi ännu inte om ett studiebesök kan bli aktuellt eller ej.

Gå in på - studieförbundetvuxenskolan.se  på Gävleavdelningen. Där kan du läsa mer om ovanstående kurser och en hel del andra kurser. Man lär för hela livet. Anmäl dig.

Kursen om Mobil och data och iPad är för övrigt gratis för SPF-medlemmar. Fint som sjutton.