Utbildning och kurser

Förkovra er. Anmäl er till en kurs. Träffa vänner och ha det trevligt. Kolla bland de olika utbildningsanordnarna. I SPF ordnar vi även kurser. Tex den om Mobiltelefoner, Paddor och bärbara datorer. Den är lärorik. Anmäl er dit.

  • Tisadgen den 24 augusti hade SPF Hille Surströmmingsfest på Hille IP.Vi var 40 medlemmar som deltog och åt en fantastiskt god strömming med tillbehör.Jack and The Rippers underhöll. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag.

 

Här lite kurstips.

Har du nyligen skaffat en Iphone eller Ipad. Använder du den bara till att ringa och svara när någon ringer. Då kan vi tala om att mobilen innehåller massor av intressanta saker. Detta lär vi ut på vårt IT Cffé, som vi har på Vuxenskolan varannan onsdag under hösten med början den 30 augusti. Du får lyssna till föredrag av Säkerhetsspecialister, hur man använder 1177 hos sjukvården, hur du beställer och bokar biljetter hos X-Trafik, hur du beställer flygbiljetter, hur du beställer och köper biljetter till idrottsarrangemang och teater. Mobilen har blivit ditt lilla hemkontor. Vi lovar att du kommer att säga - ¨Oj, fanns det där i min telefon¨. Till de här kurserna behöver man inte anmäla sig. Man kommer till kl 14 och varannan onsdag håller vi på.

Är du nyfiken på din egen släkthistoria?

Vi funderar på att starta upp en grupp, som lär sig hur man släktforskar. Man får lära sig grunderna i släktforskning. Vi pratar om hur du hittar i kyrkoarkivet och vad man kan läsa i födelseboken, husförhörslängden, vigselboken, begravningsboken eller i flyttningslängderna. Du får träna att läsa gamla skrivstilar och om möjligt besöker vi också bibliotekets forskarrum för att ta del av de möjligheter som finns där. Men först har vi tänkt ta en Expert till vår möteslokal, så vi får lite mer info om det hela. Vidare info under hösten.

Kursen om Mobil och data och iPad är för övrigt gratis för SPF-medlemmar. Fint som sjutton.