230529 Vårresa på Kinda kanal.

  • Vårresa på Kinda kanal.

Den 29 maj gjorde SPF Seniorerna Björkvik en vårutflykt med Katrineholms Buss mot Linköping, för att åka en tur på Kinda Kanal. 

Första stoppet var vid Stavsjö Krog – där det serverades goda smörgåsar och kaffe. Därefter fortsatte resan mot Linköping där vi steg på båten Kind för en tre timmars kanalfärd med slussning vid Tannefors och Hackefors.

Under färden var det tänkt att vi skulle bli serverade en lunch. På grund av en missuppfattning så fick vi i stället kaffe med dopp. Lunchen bokades hastigt om till Tannefors värdshus.

På färden tillbaka med båten till Linköping släppte befälhavaren av oss vid Värdshuset i Tannefors där den duktige krögaren snabbt såg till att alla 54 gästerna fick mat.

Besvikelsen över att vi inte fick lunch på båten byttes snart mot en trevlig smakupplevelse med en sluss som närmsta granne.

Vår busschaufför Sven hade då kommit med bussen till Tannefors. Mätta och belåtna fortsatte vår resa till Brínks Gurka där vi fick möjlighet att köpa goda östgötska gurkor.

Nästa inbokade stopp var  Löfstads Slott där vi fick en mycket givande guidning på slottet och därefter var det återigen dags för kaffe med dopp på Löfstads Värdshus

Trötta, mätta och belåtna var vi åter i Björkvik och vi säger tack till Sonia som ordnat denna resa.

Text: Anki Pettersson
Bilder: Deltagarna

SPF Seniorerna Björkvik