230424 Månadsmöte med mannekänguppvisning i Björkviks Bygdegård.

  • Mannekänger från Röda korset.

Mötet startade med att ordf. Rigmor Pettersson hälsade samtliga närvarande välkomna. Lite rapportering från distriktets årsstämma och från en ordförandekonferens som ägt rum i Malmköping.

Anki Pettersson informerade om resor och bl a en Ålandskryssning i höst där det ingår en guidning på Åland. Denna resa kommer vi att återkomma till.

Jan-Erik Carlsson visade SPF-appen som alla som har en mobiltelefon kan ladda hem. Genom att ha denna app kommer man att få information om alla nyheter när det gäller vår SPF-förening och övriga föreningar samt från distrikt och förbund. Det var ca 10 personer på mötet som fick hjälp att ladda hem appen och på vår vandring i torsdag var det flera stycken som också laddade hem den.

Susanne Hverven inbjöd till en kompislunch på Yngaregårdens restaurang den 3 maj. De som är intresserade uppmanades att kontakt Susanne om intresse finns att deltaga.

Vår teaterapa Pyret Backman läste Karin Boyes dikt – När knoppar brister – som kändes helt rätt i tid att läsa.

Därefter kom mannekängerna från Röda Korset i Katrineholm och visade väldigt fint komponerade kreationer till otroligt låga priser. Försäljningen började efter att vi intagit väldigt goda smörgåsar som kaffegruppen hade ordnat.

Vi var nog ganska många som fyndade både kläder och skor. Stort tack till Röda Korset Katrineholm och till kaffegruppen.

Text: Anki Pettersson
Bilder: Rigmor Pettersson och Susanne Hverven

SPF Seniorerna Björkvik