Protokoll 20230424

Protokoll fört med styrelsen Sösdala SPF 20230424

§  29 ordförande Carina Näsström hälsade alla välkomna hem till sig och förklarade mötet öppnat.

§  30 Närvarande var Carina Näsström, Lars Eckberg, Karin Persson, Bengt Olsson, Ulf Ebbesson, Mona Jönsson, Kristina Lindberg , Rolf Persson o Marianne Skovsted från programkommittén Arne Olofsson o Anita Bertilsson.

§  31 Förhindrad var Inger Svensson.

§  32 Dagordningen godkändes.

§  33 Föregående mötes protokoll. godkändes o lades till handlingarna.

§  34 Program Karin informerade att Margit Johansson bjöd på kakor vid förra månadsmötet som tack för uppvaktningen på 85 års dagen. Anita ställde en fråga Vem gör vad?  Vi kom fram till att programkommittén håller i program till månadsmötena och dagsutflykter. Carina har fått en inbjudan till Operett i Kristianstad men den lade vi till handlingarna. 30 sept o 1 okt är det äppelmarknad på Svabeholms Kungsgård. Kommande aktiviteter o inbjudningar skall läggas fram på månadsmötena. Korvgrillning i parken vid Vannaröd den 14 juni SPF bjuder på korv. Utflykt 4 juni utflykt till Tostarp för söndagslunch.

§  35  Ekonomi. Vi har 52 000:- i kassan. Pengar från annonsörerna har börjat att komma in. Karin informerade om ersättningen från Vuxenskolan. Till Sösdaladagen ville Karin ha 4000:- till vinstinköp till lotteriet. Medlemmar som skall hålla föredrag på mötena skall erhållas 500:- i ersättning och gratis mat. 

§  36 Hemsidan Inger o Kent har varit på kurs i Eslöv. Protokollen skall läggas ut på hemsidan.

§  37 Månadsmöte. Mötet i maj är S Rörums SPF inbjudna Marlene o Ulf underhåller. Diskuterade om om vi skall ha varm eller kall mat. Carina handlar och Karin bakar Carina skall höra med Bykrogen i Höör om där finns möjlighet för oss att ta mat. Beslöt att de som kommer och bara vill dricka kaffe skall betala 50:- 

§  38 Inkomna skrivelser. Inger o Carina har varit på Skånedistriktets årsmöte. Där var en motion om att pensionärsföreningarna skall slippa betala Swish avgift till banken. Den 2-4 juni är där 7 konserter i Skanörs kyrka som vi är inbjudna till och en 2 dagars bussresa på Göta Kanal finns det en inbjudan till.

§  39 Övr frågor. Vi skall medverka på Sösdala dagen . Karin håller i 8 lottringar med vinster och Mona o Inger skall ordna med choklad till chokladhjulet. Carina har beställt bord. Alliansen vill ha hjälp med att sätta upp borden på fredagskvällen. Carina skall kolla med ICA Toppen om dom vill sponsra med något.  Till månadsmötet i augusti blir det inget lotteri. SPF kören skall öva 2 gånger i höst tillsammans med Rune Lindkvist som även medverkar på parentationen. Inger tar hand om friskvårdsdagen vid ett senare tillfälle.  Carina hade en enkät från SPF som vi besvarade.

§  40 Nästa möte den 5 maj tillsammans med SPF samorganisationen i Väntjänstlokalen kl 10 00.