Protokoll 20230109

Protokoll Sösdala SPF 20230109

§   1  ordf Carina Näsström hälsade alla välkomna till ett nytt år i föreningen.

§   2 Närvarande  Carina Näsström , Lars Eckberg, Anita Bertilsson, Rolf Persson, Arne Olofsson Christina Lindberg, Kerstin Nilsson, Inger Svensson, Mona Jönsson, Marianne Skovsted, Ulf Ebbesson, Ingrid Magnusson från SPF skånedistriktet och Karl-Axel Axelsson från valberdningen

§  3 Förhindrade Martin Löfström.

§  4 Dagordningen godkändes med till om info från Ingrid och Karl-Axel.

§  5  Föregående protokoll ändring av 1000:- skall vara till maj mötets underhållning

§   6 Programkommittén informerade om programmet för 2023 som i stort sett är klart.

§   7 Ekonomi. I kassan finns 51000:-  Tel som vi använder som anmälningstelefon kostar 4000:- om året. diskuterade om vi kan ha kontantkort i stället för abbonemang Lars Kollar upp detta med 3 och Hallon. Även kostnaden till banken för att ha konto där kostar 900:- på ett år Lars kollar Sparbankerna i Vinslöv och Bjärnum som är självständiga banker vad kostnaden är där.Ingen Seniortidning till VC och Biblioteket detta år. Mellersta Skånes kraft sponsrar med 100:- för nya abbonemang. Beslutade att istället för att uppvakta med blommor uppvakta med presentkort från ICA Sösdala.

§   8 Hemsidan; Inger står för info på denna.

§   9 Månadsmöte Nästa möte kommer Vd för Hässlehem Ola Richard  och inf om deras verksamhet. Samhällsinformation från kommunen. Karin är förhindrad så Inger blir lotteri ansvarig 

Årsmötet skall vi beställa mat från ICA som har en rejäl höjning på kallskuret till 79:- per portion vi beslöt att ta 50:- för dom som vill äta .De som endast  kommer till årsmötet bjuds på kaffe o kaka.

§  10 Inkomna skrivelser Tackkort från Ingvar Axelssons begravning  Beslutade att vid tillfälle bjuda in någon förening. Julens sånger som arrangeras i Tureholmskyrkan var det SPFs tur att köpa blomma tillsammans med PRO för att tacka Dan-Inge Olsson.

§  11 Medlemskommitéen;  Faddrar till nya medlemmar så dom inte känner sig ensamma när dom kommer.

§  12 Övriga frågor; Färdtjänst till äldre hur fungerar den tar vi upp med sammhällsinf,  Sösdala Alliansen har möte den 18 jan om deras framtid 4 st har för avsikt att besöka mötet. Vår meil adress fungerar inte så vi ändrar till ordf Carinas adress.

Mona Kollar med Samorganisationen om det finns möjlighet med en telefonkurs för mobiler. 

§ 13  Ingrid Magnusson områdesansv för SPF Skåne informerade om deras verksamhet och vad vi kunde få hjälp med. Påminde om hälsoveckan i maj.  Karl-Axel valberedningen informerade om deras arbete 2 st har avböjt omval till Väntjänsten och 1 har avböjt att vara ersättare i styrelsen. 

§  14 Nästa styrelsemöte den 30 jan i väntjänsten.

§  15 Carina tackade för ett givande möte och förklarade det avslutat.