Inställda Aktiviteter

Perstorp 2020-03-20 SPF EKEN PERSTORP FÖLJER ANVISNINGAR OCH DIREKTIV FRÅN MYNDIGHETER ANGÅENDE CORONA – VIRUSET/COVID - 19 OCH STÄLLER IN ALL VERKSAMHET TILL OCH MED APRIL MÅNAD. VI ÅTERKOMMER SÅ FORT VI VET NÅGOT ANNAT. HÄLSNINGAR STYRELSEN SPF EKEN PERSTORP

Nytt utegym i Perstorp

Perstorps kommun har satsat på ett utomhusgym med olika träningsredskap, främst avsett att stimulera seniorer till mera träning och motion.

Gratis datautbildning för Ekens medlemmar

RingUp har öppnat butik och servicekontor i Perstorp och har under våren 2018 genomfört kostnadsfri utbildning för många Eken-medlemmar som nu har lärt sig mer om sin dator eller smarta telefon.

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Risk för löftesbrott om pensioner

Höjning av pensionsåldern ställs mot pensionstillägg när Pensionsmyndigheten inte hinner med. Otydligheterna är oroande och irriterande, menar SPF Seniorerna.

De flesta seniorer är inte så sköra som många tror

Vi behöver antagligen arbeta längre, men det måste bli rättvist även för de med tunga arbeten som helt enkelt inte kan jobba vidare, skriver Ingmar Skoog.

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund