Har ni sett annonsen i HD

  • 11 november 2018

Ofrivilligt ensam! Läs mer eller besök Seniorcentrum på Ringstorpsgården. Första vänträffen är den 14 november kl. 13:00 hos SPF Kärnan på Södergatan 10 i Vuxenskolan.

En ensam kvinna satte sig på en bänk.

Den äldrekvinnan hade mist sin man för något år sedan. Vännerna var gamla och skröpliga, barnen hade sina liv. Ensamhetens smärta och förtvivlan gjorde livet nästan outhärdligt. Att sitta på en bänk vid en busshållplats fick henne att känna något slags tillfällig gemenskap med de okända människor som gick förbi och att mildra smärtan.

Känner du igen dig?

Långt mellan gångerna som någon ringer eller hälsar på? Barnen har sitt. Nära anhöriga är kanske borta, vännerna döda eller har fysiska förhinder. Ensamhet kan leda till sämre hälsa, lägre livskvalitet och förtidig död. Och till den smärta och förtvivlan som gör livet till en plåga.

Men du är inte ensam om din ensamhet. Ensamhet är ingen sjukdom. Det är ett tillstånd som man kan göra någonting åt.

SPF Seniorerna, en av Sveriges största pensionärsorganisationer, har därför beslutat att med stöd av Helsingborgs stad motverka ensamheten och har startat ett centrum för detta.

Seniorcentrum är -tillsammans med SPF-föreningarna i Helsingborg -till för att bryta och motverka ofrivillig ensamhet genom att bygga upp kontaktnät och bjuda in ensamma seniorer i Helsingborg till olika typer av träffar som samtal, resor, diskussioner, sällskapsspel, utflykter mm som främjar social samvaro och lägger en grund för vänskap.

Har du förslag på aktiviteter -hör av dig.Känner du igen dig i situationen ovan så kontakta oss eller kom och besök oss.

Vi vill så hjärtans gärna hjälpa dig.

Första vänträffen är den 14 november kl. 13:00 hos SPF Kärnan på Södergatan 10 i Vuxenskolan.

Publicerades: 11 november 2018 Uppdaterades: 11 november 2018