Välkommen till SPF Seniorerna Kristdala-Misterhult

Eva Eriksson: Håll ut, håll ihop - tillsammans klarar vi det här

Förbundsordförande Eva Eriksson önskar i ett brev alla medlemmar en, trots omständigheterna, fin Kristi Himmelfärdshelg: Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

Thony Björk svarar på frågor om vaccin och läkemedel mot corona

Nu är det många som går och väntar på ett vaccin och ett fungerande läkemedel mot corona. Varför tar det så lång tid? Och finns det redan nu något läkemedel som har bevisad effekt? SPF Seniorernas sakkunnige i läkemedelsfrågor Thony Björk svarar på vanliga frågor.

Tillsammans mot ensamhet – Inbjudan till webbseminarium 28 maj

Välkommen att delta på ett nytt webbseminarium om hur vi tillsammans kan motverka ofrivillig ensamhet. Ämnet är så aktuellt och viktigt så vi hoppas att även du som inte är engagerade i projektet är med och tittar på webbsändningen.

Medel till Sveriges föreningsliv för humanitära och sociala insatser samt för att motverka ensamhet

I dag presenterade regeringen, Centerpartiet och Liberalerna medel för insatser av föreningslivet under coronapandemin. 50 miljoner föreslås avsättas för humanitära och sociala insatser för särskilt utsatta och 50 miljoner kronor för att motverka ensamhet hos äldre.

Nu synas Sveriges alla äldreboenden

Samtliga äldreboenden i hela landet ska granskas av Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Är 70-plussare verkligen en riskgrupp?

Att använda ålder rakt av som riktlinje för vilka som bör skyddas går emot all vetenskaplig kunskap om äldre. Samma rekommendationer bör gälla alla - om inte, så var ärliga med varför gränsen sätts.

Jan Eliasson

Efter långa arbetsveckor för att förbättra världen blev han FNs vice generalsekreterare vid 72. I år fyller Jan Eliasson 80 och har – nästan – gått i pension.

Ny miljardsatsning i pandemins spår

Regeringen stöttar kommuner och regioner med sex miljarder i generella statsbidrag.

Nyheter från Kalmar län

Statistik

Surfa säkert

SPF-broschyr Kalmar län

Ny underrubrik - Nytt inlägg

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser