Välkommen till SPF Seniorerna Södermöre

Boule spelas fortsatt utomhus

Vi fortsätter att spela boule utomhus i Bjursnäs måndagar, onsdagar och fredagar kl 10 - 12. Obs ändrad tid på fredagar på grund av vintertiden. Ta på varma kläder och ta med varm dryck.

Ridstigen i Ålebo

Vandring på den gamla Ridstigen i Ålebo 3 km fredagen den 30 oktober. Samling hos Bergmans kl 14.00. Lars Larsson guidar. Ta med fika och sittstol.

Voxtorpsmuséet fred 16 okt

På fredag 16 oktober går kulturutflykten till Voxtorps hembygdsmuseum. Samling kl 14.00. Guidning sker i två grupper. Ta med fika för kaffesamkväm inomhus i muséets cafeteria, som är rymlig.

Utflykt till Gransö ängar

Fredagen den 2 oktober gör vi kulturutflykt till Gransö ängar. Samling vid parkeringen på Värnanäs kl 14.00. Ta med fika och sittstol. Stövlar kan vara bra att ha om det är blött i gräset. Lars Larsson guidar.

SPF Seniorernas julkalender med julönskningar och bokvinster

Varje dag fram till jul kan du möta någon av SPF Seniorernas företrädare i vår julkalender. Det kommer att levereras julönskningar, och varje dag har du chans att vinna en bok. Du hittar dagens lucka högst upp på vår webbsida samt på SPF Seniorernas facebooksida.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Vårdföretagarna sågar Folkhälsomyndigheten: Vi fick inte stöd

Folkhälsomyndigheten gav inte ett tillräckligt stöd för att skydda boende på landets äldreboenden i början av pandemin. Det hävdar Vårdföretagarna i en kritisk rapport.

Sagolika Lappland

Upptäck detta unika landskap som lockar besökare från hela världen. Här upplever vi fantastisk natur med storslagna vidder, får ta del av samisk kultur och historia och åker den vackra Malmbanan.

”Friskare och smartare seniorer måste få jobba”

Ju fler seniorer som ges möjlighet att fortsätta bidra i arbetslivet, desto starkare bygger vi både individer och samhälle.

Domstol river upp Stockholms besöksförbud

Stockholms stads beslut att införa ett besöksstopp vid stadens äldreboenden den 12 november har inte stöd i lag.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Kalmar län

Kolla gärna under återblick

Årsstämma 21 Okt. 2020

Årsstämma 2020

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser