Välkommen till SPF Seniorerna Södermöre

Boule spelas fortsatt utomhus

Vi fortsätter att spela boule utomhus i Bjursnäs måndagar, onsdagar och fredagar kl 10 - 12. Obs ändrad tid på fredagar på grund av vintertiden. Ta på varma kläder och ta med varm dryck.

Ridstigen i Ålebo

Vandring på den gamla Ridstigen i Ålebo 3 km fredagen den 30 oktober. Samling hos Bergmans kl 14.00. Lars Larsson guidar. Ta med fika och sittstol.

Voxtorpsmuséet fred 16 okt

På fredag 16 oktober går kulturutflykten till Voxtorps hembygdsmuseum. Samling kl 14.00. Guidning sker i två grupper. Ta med fika för kaffesamkväm inomhus i muséets cafeteria, som är rymlig.

Utflykt till Gransö ängar

Fredagen den 2 oktober gör vi kulturutflykt till Gransö ängar. Samling vid parkeringen på Värnanäs kl 14.00. Ta med fika och sittstol. Stövlar kan vara bra att ha om det är blött i gräset. Lars Larsson guidar.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Eva Eriksson i Svenska Dagbladet om krånglig information, och tilliten till myndigheterna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson betonade vikten av att följa prioriteringsordningen för vaccinationer mot covid-19 när hon intervjuades av Svenska Dagbladet. "Nu får det bli någon jäkla ordning på detta", sa Eva.

Möte med SKR: Informationen om vaccination måste förbättras

Vaccination mot covid-19 var temat då SPF Seniorerna i dag digitalt uppvaktade Sveriges kommuner och regioner (SKR). Förbundet tog upp frågor om information, prioritetsordning och skillnader i vaccintäckning mellan regionerna.

Anders Tegnell: Vi har varit väldigt tydliga i våra prioriteringar

Kan man börja leva som förut när man är vaccinerad mot covid-19 och vad anser Folkhälsomyndigheten om att Region Stockholm har gått emot deras rekommendationer och inte vaccinerar äldre i första hand? Det var de två frågor Senioren ställde till statsepidemiologen Anders Tegnell på tisdagens pressträff.

En av fyra 70-plussare står utanför

Det kommer under överskådlig tid att finnas hundratusentals äldre som inte svarar mot samhällets krav på att hantera digitala verktyg.

Så mycket dyrare blir ett seniorlån

Bristen på möjligheter att låna i bank driver seniorer i famnen på produkter som kan vara fem gånger dyrare än vad banklånet skulle ha varit.

Region Stockholm valde vårdpersonal före äldre

Region Stockholm är sämst i Sverige på att vaccinera äldre mot covid-19. Det är ett medvetet val enligt hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L)

Så många går miste om bostadstillägg

Cirka 100 000 pensionärer som har rätt till bostadstillägg får inte ut en krona.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Kalmar län

Info. ang. vaccination

Använda bilder utan tillstånd

Vintern närmar sig

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser