Månadsmöte den 10 april

Vår gäst denna gång var Bo "Bosse Bildoktorn" Andersson, som kåserade inför ett hundratal SPF:are.

Vår ordförande Lennart Jonius, mycket lämpligt iklädd overall, bilkeps och verktygslåda hälsade Bosse välkommen till " Habos nya bilvårdscentral".

Bosse berättade att hans bilintresse började tidigt och att bibliotekarien Elna Nilsson i Sävsjö betydde mycket för detta. Hon tipsade om böcker med berättelser där bilar var viktiga, t ex Ture Sventon. Bosse har sedan ungdomen en särskild förkärlek för engelska bilar som Triumph, Hillman och Morris.

Bosse berättade om intressanta personligheter som uppfinnaren och bilmekanikern Hilmer i Forserum, som bl. a uppfann en egen dialysapparat. Han berättade också om den geniförklarade Per "Turbopelle" Gillbrand på SAAB i Trollhättan, född i Tidaholm, som var en av hjärnorna bakom världsnyheten turbomotorn för personbilar.

Under frågestunden efter kåseriet fick Bosse Bildoktorn besvara många frågor. Han sa då att han trodde att vi inte alltid behöver ha så bråttom och på det sättet kan välja mer bränslesnåla transportmedel.

Bosse avtackades med rungande applåder.

Efter det sedvanliga och välsmakande fikat informerade ordförande om kommande program.

Anmälningslistan inför vårresan gick runt. Swedbank planerar Digitala träffar där vi kan lära oss mer om de nya banktjänsterna, till dessa träffar kunde man också anmäla sitt intresse.

Arne Sandin informerade om vårens studiecirklar.