Hösten 2021 Nu kommer vi igång igen!

    Läsecirkel, se fliken aktiviteter

    Vädret i Söderhamn idag

    Väder idag och imorgon

Fråga Peter – livesändning på facebook 26/10 kl. 10

Ställ dina frågor direkt till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström på facebook tisdag 26/10 kl.10. Se länk till sändningen nedan.

Pensionerna måste bli en fråga i valrörelsen – Replik i Aftonbladet

Detta håller inte! Pensionsfrågorna är för viktiga för att bannlysas från offentlig debatt och kan inte längre låsas in i Pensionsgruppen. Alla partier måste deklarera för väljarna vad de vill i pensionsfrågan. Det skriver Eva Eriksson, förbundsordföranden SPF Seniorerna i en replik på "Aftonbladet debatt" tillsammans med ordförandena för PRO och SKPF Pensionärerna.

Ålderismen och den ofrivilliga ensamheten – webbinarium

Välkommen på webbinarium med Barbro Westerholm, årsrik riksdagsledamot, med ett imponerande CV. Hon pratar om ofrivillig ensamhet kopplad till ålderismen i samhället.

Debattartikel: Inför reform med kommunfarmaceuter

Inför en reform med särskilda kommunfarmaceuter som får ansvar för systematiska läkemedelsgenomgångar. Det skriver SPF Seniorerna, Svensk Geriatrisk Förening, Sveriges Farmaceuter och Lif – de forskande läkemedelsföretagen, i en gemensam debattartikel i tidningen Dagens Medicin.

”Höj pensionerna med pengar från AP-fonderna”

Ta pengar från AP-fonderna och höj pensionerna. Det skriver Sven Hegelund, före detta ledamot i 4:e AP-fonden i en debattartikel i Expressen.

Goda pastarecept

Senioren har samlat 14 goda pastarecept nedan. Låt dig väl smaka.

Stroke – det går att komma tillbaka

Han var en aktiv 71-åring som joggade och styrketränade. Så kom stroken och förändrade allt. Men Torvald Engvall gav sig sjutton på att få tillbaka rörelseförmågan. Idag tränar han varje dag – på ett nytt sätt.

Varför ökar smittan kraftigt i Storbritannien?

Trots att vaccinationstäckningen mot covid-19 är hög i Storbritannien ökar smittan kraftigt där nu. En av teorierna är att landet vaccinerat mycket med Astra Zenecas vaccin.

Inkomstpensionen höjs med 2,5 procent

Nästa år höjs inkomstpensionen och tilläggspensionen med 2,5 procent. Det meddelar Pensionsmyndigheten efter att ha beräknat inkomstindex.

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser