Promenader

27 september i Anita och Stigs skog, Grimeton

31 maj Säsongsavslutning på Öströö

17 maj på Galgberget

3 maj Södra Näs

Idag den 3 maj var vi 19 st som gick en 4 km lång promenad på strandängarna runt hela Södra Näs. Efteråt fikade vi vid borden på badplatsen, men ingen kände sig manad till ett dopp.

26 april i Linneskogen

Idag den 26 april var vi 20 st som gick en fin promenad uppe bland vitsipporna vid Linneskogen. Efter promenaden satt fikan fint på altanen i Annegärd och Ove fina trädgård.

22 mars i Dagsås

Dagens promenad lockade inte mindre än 21 deltagare! Näst vecka den 29 mars vår vi på Getterön där Eddie Nelson guidar oss.

Vi samlas som vanligt på Grimtunet för samåkning kl. 13.30 och åker till DHR gården där Eddie möter upp. Det går också bra att möta upp direkt på Getterön.

15 mars i Grimeton skog

Dagens promenad samlade 16 deltagare som gick från hembygdsgården i Bäckaslätt över Gåsavad, Stutaryggen och förbi dämmet vid Grimsjön.

Nästa promenad 22 mars samlas vi som vanligt vid Grimtunet kl. 14.30 och försöker samåka till Nackhestugan. Därifrån går vi en promenad och stannar till på en plats med bra utsikt över Tvååker och kusten. 29 mars hoppas vi sedan kunna åka till Getterön för en guidad tur.

Av bilderna framgår det att vandrarna stundtals fick ta sig fram mellan träd som fallit offer för den senaste stormen.

 

8 mars säsongsstart hos Nina Kvint i Englarp

Vårsäsongens promenader startade traditionsenligt i början av mars hos Nina Kvint på Englarps gård. Där kunde vi beundra Ninas snöklockor som blommade i tusentals. 15 mars fick vi se vad senaste stormen ställt till det i Grimetonskogarna.