Unos djur, Herrljunga Cider och Falbygdens ost

Måndagen den 25 september åkte 46 glada seniorer från SPF avdelningarna i Skällinge och Västra Himledalen tillsammans med PRO i Rolfstorp på resa till Västergötland.

Första anhalten var hos Unos djur knappt två mil norr om Borås i Bredared. Där har Bredareds hembygdsförening i ett museum som öppnades 2009 tagit tillvara träkonstnären Uno Axelssons livsverk. På museet blev det guidad visning och förmiddagsfika. Färden fortsatte sedan till Herrljunga där lunch väntade på ortens hotell. Fisk med klyftpotatis och grönsaker som det serverades en god sås till, stod på menyn.

Mätta och belåtna tog sedan Herrljunga Cider emot och presenterade sin cidertillverkning som startade 1969 och fortfarande gör Sveriges mest sålda cider. Där fick också alla seniorer möjlighet att handla ur det alkoholfria sortimentet.

Som avrundning på en upplevelserik dag blev det ett besök på Falbygdens ost i Falköping. Där packas och säljs det ost av alla de sorter.

Sedan äntrades bussen av 48 glada men trötta seniorer efter en händelserik dag som inte var riktigt slut. Det blev även tid till eftermiddagskaffe på Basta kvarncafé i Blidsberg.

Ett stort tack till Asige busstrafik som komponerat ett intressant reseprogram.