SPF Majgu Välkommen!

    Nya Apotekskajen Putin betalade

    KBV 002 TRITON i hemmahamnen

    Sjöfartsmuseet Sångafton

Direktsänd slutkonferens "Inte ensam" 3 december

Välkomna till årets sista livesändning från projektet Inte ensam. Vi summerar allt som hänt i projektet under året och samlar kraft inför framtiden och allt vi kan göra. Webbsändningen är öppen för alla intresserade.

Uppdaterade rekommendationer gällande föreningars och distrikts aktiviteter

På grund av smittläget i Sverige och nya restriktioner rekommenderar vi alla föreningar och distrikt att pausa alla aktiviteter som genomförs inomhus. Det går fortfarande bra att genomföra aktiviteter utomhus, men deltagarantalet ska begränsas till högst 8 personer i varje grupp.

Gösta Bucht i Expressen om personalkarusellen inom hemtjänsten

Var femte hemtjänstmottagare träffar mer än 20 olika personal under två veckor, visar ny statistik. Det är ju alldeles bakvänt. Dålig kontinuitet kan orsaka både otrygghet och förvirring säger Gösta Bucht, sakkunnig vård och omsorg SPF Seniorerna, till Expressen.

Nya medlemsförmåner

Du har väl inte missat SPF Seniorernas medlemsförmåner? Nu finns det tre nya förmåner som ger dig rabatter hos BookBeat, Picapen och Euroflorist.

För mycket bly i hälften av alla kaffefilter

Svenskarna dricker näst mest kaffe i världen efter Finland. Allra mest brygger vi vårt kaffe men nu visar ett test av Råd & Rön att nio av 15 filter har oroväckande höga halter av bly.

Bedrägeribrotten mot äldre ökar under pandemin

Bedrägeribrotten mot äldre har ökat under pandemin. Och i många fall utnyttjar bedragarna just coronan för att försöka lura de äldre.

Snabbtest av personal på gång i Stockholm

Allt fler röster höjs för att snabbtesta personal i äldreomsorgen innan de går på sina pass.

Kom igång och träna – vi har samlat flera av Madelein Månssons övningar

Det är aldrig försent att komma igång med träningen. Promenera, träna din balans, gör sittgympa, styrketräna och träna din rörlighet. Madelein Månsson tipsar om bra rörelser. Vi har samlat flera av hennes övningar.

Nyheter från Gotlandsdistriktet

Digitala Betalningar

Årsmöte 2020 Distriktet

Kallelse till Årsmötet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser