Tipspromenad i Brovallen

Tack alla SPF-are som kom till Brovallsgården och gissade på de kluriga tipspromenadfrågorna. Soligt väder och goda hamburgare gladde oss alla. Här ser ni de rätta svaren och namn på de lyckliga vinnarna.

Julkranskväll

SPF/Seniorerna Avesta tillsammans med Iris Blomsterhandel anordnar en ”Julkranskväll”

Oktobernytt

Då många aktiviteter inte kan genomföras som vanligt t.ex. månadsmöten matlagningscirklar har vi fått tänka om. Höststarten med bilorientering blev mycket uppskattad och ett 70-tal SPF-are fick se många platser runtom i vår fina kommun. Glada miner hos många vinnare sågs också vid Åsgarns bygdegård där vi träffades för prisutdelning. Promenadgruppen på måndagarna kl.10 har också fått flera nya deltagare vilket känns roligt. Att ses igen under säkra förhållanden är efterlängtat

Seniorerna hittade rätt

SPF Seniorerna Avesta har startat höstens aktiviteter med en Bilorientering. På en karta (Tack Tomas Nyberg) har25 kontroller lagts in med olika sevärdheter i Avesta Kommun. Under två veckor har ett 70-tal SPF-are besökt dessa med bil eller cykel och där skrivit in kontrollens bokstav i sitt tävlingsformulär. Det har resulterat i ett antal rundturer i vår vackra hembygd.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Oacceptabelt med dessa allvarliga och systematiska brister i äldreomsorgen

I dag redovisade IVO (Inspektionen för vård och omsorg) sin nationella granskning av regionernas arbete på särskilda boenden för äldre under våren. Mycket allvarliga och systematiska brister konstateras i alla regioner.

Direktsänd slutkonferens "Inte ensam" 3 december

Välkomna till årets sista livesändning från projektet Inte ensam. Vi summerar allt som hänt i projektet under året och samlar kraft inför framtiden och allt vi kan göra. Webbsändningen är öppen för alla intresserade.

Skapar mötesplats för alla Sveriges patienter

Svårt att hitta rätt i vårdlabyrinten? Då kan nya sajten fokuspatient.se vara till hjälp.

Ställ dina frågor direkt till SPF Seniorernas generalsekreterare – i dag kl 10.00

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. I dag klockan 10.00 sänder vi direkt på Seniorens Facebooksida. Var med då!

Digital julkör och mycket julmusik när radion satsar

Valborgskören och sommarkören blev succéer. Nu satsar P2 på en digital julkör där lyssnarna får vara med. Utöver den satsar kanalen på julstämning med klassisk julmusik, Klassiska krysset, luciafirande och direktsänd julkonsert.

Se upp med kortet på Black Friday

Antalet brott mot äldre ligger kvar på en hög nivå. Det visar polisens senaste statistik.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser