Konstvandring i centrala Avesta

Du ser den varje dag- på väg till butiken eller på dina promenader. Kanske går du förbi den utan att stanna, för den finns ju här – som en del av omgivningen. Vem som en gång skapade konstverket – skulpturen, mosaiken, reliefen, vägg-målningen - tänker vi inte alltid på. Här finns nu en vägvisare till konstverk i allmänt tillgängliga miljöer i Avesta centralort.

Digitala tipspromenader

Om du vill röra på dig efter helgerna kan du prova våra digitala tipspromenader, där man med hjälp av sin smartphone går en bana och svarar på frågor som kommer upp i mobilen. För närvarande finns det två promenader, men vi hoppas att snart kunna erbjuda fler.

Årsstart 2021

Vi har nu lämnat 2020 bakom oss, ett mycket märkligt år, som började med våra vanliga aktiviteter och träffar fram till årsmötet i februari. Därefter kom coronarestriktioner så inomhusaktiviteter ställdes in men en del uteaktiviteter kunde genomföras.

Årsmötet

Enligt våra stadgar ska föreningens årsmöte vara genomfört innan februari månads utgång. Med tanke på de restriktioner som gäller på grund av den rådande pandemin har styrelsen beslutat skjuta upp årsmötet till en tidpunkt då det på ett säkert sätt kan genomföras utomhus eller då smittskyddsläget så tillåter. Kallelse kommer att sändas ut sex veckor innan detta möte.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kräv nya vaccinköp, Stefan Löfven!

Statsministern bör kräva nya EU-upphandlingar av vacciner för att täcka upp för det bortfall som vaccinföretagen orsakat. Om EU inte kommer överens om nya inköp, bör Sverige göra egna vaccininköp, utan europeisk samordning, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Vaccinfuskare får vänta på andra dosen

Personer som fuskat sig till vaccination mot covid-19 kommer att få vänta på sin andra dos. Det skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande på fredagkvällen (26/2)

Inte bara seniorer som drabbas av regionernas prioriteringar

Ingmar Skoog irriterar sig på att regionerna inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om vaccinationer. Detta drabbar inte bara seniorer, som riskerar allvarlig sjukdom, utan också övriga samhället som riskerar längre nedstängningar än annars varit nödvändigt.

Anders Tegnell: Det är förstås väldigt olyckligt

Statsepidemiologen Anders Tegnell är starkt kritisk mot dem som inte följer prioriteringsordningen när det gäller vaccineringen mot covid-19. Och han tror inte att det blir några större förseningar när Astra Zenecas vaccin inte ska användas på personer över 65 år. Det svarade han på Seniorens två frågor på torsdagens pressträff med Folkhälsomyndigheten.

Regeringens krav på regionerna: Vaccinera äldre eller bli utan ersättning

Vaccinera de äldre först eller förlora ersättningen. Nu sätter regeringen ner foten mot regionerna som inte sköter sig. ”Man får inte betalt om man inte följer prioriteringsordningen”, säger socialminister Lena Hallengren (S) till TT.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Daladistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser