Församlingshemmet Vår möteslokal

Program hösten 2021

Äntligen! Nu kan vi börja träffas igen. Dock finns det vissa restriktioner. Högst 50 personer får vistas i församlingshemmet, OBS! vaccinerade mot covid 19. Anmälan görs till Lena Högström (tid se resp. månadsmöte).

  • Läs mer
  • 2021-08-15T17:41:26.0000000+00:00

SPF Seniorerna kommenterar budgeten

Sedan tidigare har aviserats satsningar på äldreomsorgen och inom bostadstillägget för pensionärer. Däremot menar SPF Seniorerna att det saknas satsningar för ökad digital inkludering för äldre.

Eva Eriksson om de nya covidutbrotten på äldreboenden – Åtgärder behövs

Nya fall av covid-19 bland dubbelvaccinerade personer på äldreboenden är oroande. Det här är allvarliga signaler som man måste vidta åtgärder mot säger Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, till TV4 Nyheterna.

Inte lika dyrt längre att flytta för seniorer

Det blir ofta dyrare för en pensionär att flytta till en hyresrätt än att flytta till en bostadsrätt eller bo kvar i sin villa. Det säger Fredrik von Platen, sakkunnig bostäder SPF Seniorerna, till Expressen.

Positivt för äldreomsorgen, men ordentligt omtag krävs också

SPF Seniorerna anser att alla nya resurser som tillförs äldreomsorgen är positiva, efter dagens besked från regeringen om tillskott till äldreomsorgen och införande av fast omsorgskontakt. Nu måste kommunerna fortsätta med kompetensutveckling och ge äldreomsorgen permanent högre prioritet.

Öka lusten tillsammans

Här är några tips från bloggen We talk about sex (Vi pratar om sex) på hur vi kan peppa lusten oavsett ålder.

Många upptäcker undernäring men få agerar

En ny lag om äldreomsorg måste ta in matens avgörande betydelse för äldre.

Exotiskt i Norrland

Hemma hos Lars-Åke och Karin Bergström döljer sig en oas bakom tujahäcken. Hela deras trädgård är fylld av exotiska växter som egentligen inte ska kunna växa på Strömsön en mil utanför Örnsköldsvik.

Sjukdomar och porträtt – filmtrender just nu

Helena von Zweigbergk är Seniorens nya filmskribent om nära, täta porträtt som dominerar början av biohösten.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund