Församlingshemmet Vår möteslokal

    Årsmöte 19 februari

    Orfeus på Malmö opera 3 mars

Utomhusträff

Vi har inbjudits till PROs utomhusträffar på söndagar kl 13.30 i Sofielundsparken. Tag med egen kaffekorg och stol och håll avstånd! Välkomna!

Träffpunkten

Södra Sandby Träffpunkt är stängd t.o.m. 31 augusti men ska sedan vara öppen för verksamheter. Lunchrestaurangen kommer inte att öppna igen förrän 1 oktober. Välkomna!

Information om Corona

På grund av Coronapandemin har inget nytt program kommit ut ännu. För diverse information hänvisas till Lundakretsens hemsida: spf.se/lundakretsen där det finns en hel del att läsa. Trevlig sommar önskas trots att vi befinner oss i karantän.

Inställda aktiviteter p.g.a. coronasmittan

På grund av coronaviruset är föreningens aktiviteter inställda tills vidare.

Rekommendation om årsmöten och distriktsstämmor 2021

Det är förbundets rekommendation att föreningar inom SPF Seniorerna inte i nuvarande skede genomför årsmöten fysiskt. Istället finns dessa alternativ som föreningen kan välja mellan:

– Ett olyckligt exempel på systemisk eller strukturell ålders­diskriminering

Personer över 84 år, en grupp som påverkats starkt av pandemin, exkluderas från att delta i Folkhälso­enkäten i vår. Det här är ett olyckligt exempel på strukturell ålders­diskriminering, skriver flera debattörer i Svenska Dagbladet.

Äldre ska prioriteras för vaccin – vaccinationsordningen ska ligga fast

Tidigt stod det klart att högre ålder innebär större risk att bli allvarligt sjuk eller dö av covid-19. Antalet döda med covid-19 har nu passerat 10 000 personer i Sverige. 9 av tio döda var 70 år eller äldre. 7 av 10 döda var 80 år eller äldre. Det är därför avgörande att vaccinationsordningen ligger fast.

Envist engagemang ger resultat – Läs om SPF Seniorernas segrar 2020

Ett stort tack till alla er som kämpat för ökad livskvalitet och inflytande för landets seniorer under 2020. Känn dig stolt och läs om några av framgångarna från året som gått. Tillsammans är vi starka.

Vårdskulden: Kommer ta flera år komma ikapp

91 000 färre operationer utfördes under förra året. Det visar siffror från Svenskt perioperativt register (Spor).

Äldre stängs ute när folkhälsa kartläggs

Folkhälsomyndigheten fortsätter att göra sin stora Folkhälsoenkät utan att fråga några 85-plussare. Helt oacceptabelt, anser en lång rad debattörer.

”Gör om gör rätt”: Så gick rekordsatsning om intet

Äldresatsningen, som omfattade riktade statsbidrag på totalt 4,3 miljarder kronor och pågick under åren 2010–2014, missade målet. Det anser Riksrevisionen.

7 läckra desserter

Sött eller syrligt? Senioren har samlat några goda efterrätter för alla smaklökar.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund