Församlingshemmet Vår möteslokal

    Årsmöte 19 februari

    Orfeus på Malmö opera 3 mars

Utomhusträff

Vi har inbjudits till PROs utomhusträffar på söndagar kl 13.30 i Sofielundsparken. Tag med egen kaffekorg och stol och håll avstånd! Välkomna!

Träffpunkten

Södra Sandby Träffpunkt är stängd t.o.m. 31 augusti men ska sedan vara öppen för verksamheter. Lunchrestaurangen kommer inte att öppna igen förrän 1 oktober. Välkomna!

Information om Corona

På grund av Coronapandemin har inget nytt program kommit ut ännu. För diverse information hänvisas till Lundakretsens hemsida: spf.se/lundakretsen där det finns en hel del att läsa. Trevlig sommar önskas trots att vi befinner oss i karantän.

Inställda aktiviteter p.g.a. coronasmittan

På grund av coronaviruset är föreningens aktiviteter inställda tills vidare.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Oacceptabelt med dessa allvarliga och systematiska brister i äldreomsorgen

I dag redovisade IVO (Inspektionen för vård och omsorg) sin nationella granskning av regionernas arbete på särskilda boenden för äldre under våren. Mycket allvarliga och systematiska brister konstateras i alla regioner.

Direktsänd slutkonferens "Inte ensam" 3 december

Välkomna till årets sista livesändning från projektet Inte ensam. Vi summerar allt som hänt i projektet under året och samlar kraft inför framtiden och allt vi kan göra. Webbsändningen är öppen för alla intresserade.

Uppdaterade rekommendationer gällande föreningars och distrikts aktiviteter

På grund av smittläget i Sverige och nya restriktioner rekommenderar vi alla föreningar och distrikt att pausa alla aktiviteter som genomförs inomhus. Det går fortfarande bra att genomföra aktiviteter utomhus, men deltagarantalet ska begränsas till högst 8 personer i varje grupp.

Digital julkör och mycket julmusik när radion satsar

Valborgskören och sommarkören blev succéer. Nu satsar P2 på en digital julkör där lyssnarna får vara med. Utöver den satsar kanalen på julstämning med klassisk julmusik, Klassiska krysset, luciafirande och direktsänd julkonsert.

Se upp med kortet på Black Friday

Antalet brott mot äldre ligger kvar på en hög nivå. Det visar polisens senaste statistik.

”Detta får inte hända igen”

”Oacceptabelt. Detta får inte hända igen” SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson kommenterar Ivo:s granskning av regionerna.

Hård kritik från Ivo: Stora brister i äldrevården

Ivo riktar skarp kritik mot landets 21 regioner när det gäller vården på äldreboenden under pandemin. ”Ivo gör bedömningen att ingen av regionerna har tagit det fulla ansvaret för att säkerställa en individuellt behovsanpassad vård och behandling” skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Smittan på äldreboenden i var tredje kommun

93 kommuner hade i förra veckan misstänkt eller bekräftad covid-19 på något eller flera av sina äldreboenden, det visar en enkät som Ekot gjort.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund