Församlingshemmet Vår möteslokal

Träffpunkten

Södra Sandby Träffpunkt och lunchrestaurang är stängda tills vidare p.g.a. pandemin.

Kräv nya vaccinköp, Stefan Löfven!

Statsministern bör kräva nya EU-upphandlingar av vacciner för att täcka upp för det bortfall som vaccinföretagen orsakat. Om EU inte kommer överens om nya inköp, bör Sverige göra egna vaccininköp, utan europeisk samordning, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Eva Eriksson i Svenska Dagbladet om krånglig information, och tilliten till myndigheterna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson betonade vikten av att följa prioriteringsordningen för vaccinationer mot covid-19 när hon intervjuades av Svenska Dagbladet. "Nu får det bli någon jäkla ordning på detta", sa Eva.

Nytt vaccin mot muterat virus väntas i höst

Muterade varianter av coronaviruset sprider oro men till hösten kan ett vaccin som biter på dem finnas tillgängligt.

Rädsla bland äldre att dö på målsnöret

Människors tillit till beslutsfattare står nu på spel. Det säger Barbro Westerholm (L) med hänvisning till avslöjandena i Region Stockholm.

Hjärtlig succé på digitalt årsmöte

Det blev glada skratt och succé när SPF Seniorerna i Simrishamn hade digitalt årsmöte för första gången. ”När jag avslutade mötet sa jag att det är väl inte bara i Fråga doktorn de kan göra ett hjärta med händerna”, säger avgående ordföranden Ronny Larsson om bilden som väckt mycket glädje.

Därför vaccinerar Stockholm personal före äldre

Akutsjukvårdens intresse av att skydda sig mot covid-19 har gått före att skydda äldre direkt. Det medger Region Stockholm.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund