2022-04-26 Juristkompaniet

SPF Höstsol

samlades idag 26 april på Söråkers FH för att lyssna till jurist Johanna Mellberg från Juristkompaniet.

Förutom en kortare information om vikten av att skriva ett testamente och ett quiz om arvsordningen  gick Johanna över till att informera om dagens huvudtema ”Framtidsfullmakt”.

Johanna hade förmågan att på ett enkelt och lättbegripligt sätt reda ut varför det är så viktigt med att skriva en framtidsfullmakt och vad man ska tänka på utifrån den egna situationen.

Framtidsfullmakten ger mig ”Valfrihet” att själva välja vem eller vilka som ska företräda mig om jag blir sjuk. Finns det inte någon sådan utses en god man där jag inte har några garantier om att det blir en person som jag kan lita på eller har någon relation till. Den ger också Trygghet genom att det är jag som bestämmer vilka regler som ska gälla.

Johanna förklarade vilka möjligheter och begränsningar en Framtidsfullmakten har. Hon svarade på medlemmarnas frågor och redde ut begreppen på ett tydligt sätt!

Johanna förklarade vilka möjligheter och begränsningar en Framtidsfullmakten har. Hon svarade på medlemmarnas frågor och redde ut begreppen på ett tydligt sätt!

Det blev en mycket lärorik eftermiddag.

SPF Höstsol