Om föreningen

Uppdaterades: 19 januari 2020

På Östermalm finns fyra SPF föreningar, vår egen, Engelbrekt, Hedvig Eleonora, Karlaplan och Gärdet-Oskar i vilken även Djurgården ingår.
Föreningarna samarbetar bl.a. med både program och resor.Föreningarnas ordföranden träffas regelbundet och programgruppen har gemensamma planeringsmöte några gånger om året. Programgruppen samarbetar även med Studieförbundet Vuxenskolan.
En gång varje säsong har man ett gemensamt kvällsprogram. Vartannat år arrangeras den uppskattade Seniordagen gemensamt för medlemmar och gäster. Plats för evenemanget har under många år varit Fältöverstens föreningslokal.

Vår förening har sina Månadsmöte på Café Utsikten, Rehnsgatan 20, en gång i månaden alltid på en tisdag. Vi medlemmar är bortskämda med program och föreläsare av hög klass. Programgruppen anordnar också studiebesök till intressanta platser, ofta svåra att besöka på annat sätt.
Olika slags resor, från endags bussresor som såväl till långväga resmål, arrangerade till förmånliga priser. Teaterresorna har visat sig särskilt popunära.

Vår förening har, april 2019, 533 medlemmar.
Medlemsavgiften är 300 kronor. SPF Förbundet sköter uppbörden av vår medlemsavgift.

Publicerades: 06 november 2015 Uppdaterades: 19 januari 2020