Trädraden med vitoxel på Wennerbergsgården har kompletterats

Vitoxel planteras på Wennerberg den 18 april 2024

     År 2004 tog Lidköpings kommun ned ett stort träd utmed Wennerbergsvägen. Trädet stod på Wennerbergsgården och hade sannolikt blivit så gammalt att man kom fram till att det behövde tas bort för att inte orsaka skada. 
     Stubben efter det nedtagna trädet var stor och har under många år stört gräsklippning mm. Vid sidan av stubben och utmed gatan har det sedan många år funnits vitoxelträd. Den nya fastighetsägaren Epikuré har tidigare inte prioriterat återplantering av nytt träd.
     Efter diskussion inom SPF:s trädgårdsgrupp och efter samråd med fastighetsägaren fick Jan Boethius i uppdrag att ta fram ett underlag för att återplantera en vitoxel på stubbens plats. Efter Jans kontakter med flera sakkunniga godkände Epikuré Jans plan för inköp och plantering av en vitoxel. Stubben togs bort i anslutning till anläggningen av ny parkeringsyta 2023.
     Allt var klart för plantering under november men den tidiga och snörika hösten försinkade arbetet. Den 18 april kunde emellertid den nya vitoxeln komma på plats.