Pensionerna måste bli en fråga i valrörelsen – Replik i Aftonbladet

Detta håller inte! Pensionsfrågorna är för viktiga för att bannlysas från offentlig debatt och kan inte längre låsas in i Pensionsgruppen. Alla partier måste deklarera för väljarna vad de vill i pensionsfrågan. Det skriver Eva Eriksson, förbundsordföranden SPF Seniorerna i en replik på "Aftonbladet debatt" tillsammans med ordförandena för PRO och SKPF Pensionärerna.

Ålderismen och den ofrivilliga ensamheten – webbinarium

Välkommen på webbinarium med Barbro Westerholm, årsrik riksdagsledamot, med ett imponerande CV. Hon pratar om ofrivillig ensamhet kopplad till ålderismen i samhället.

Debattartikel: Inför reform med kommunfarmaceuter

Inför en reform med särskilda kommunfarmaceuter som får ansvar för systematiska läkemedelsgenomgångar. Det skriver SPF Seniorerna, Svensk Geriatrisk Förening, Sveriges Farmaceuter och Lif – de forskande läkemedelsföretagen, i en gemensam debattartikel i tidningen Dagens Medicin.

Information om vaccination mot säsongsinfluensa hösten 2021

Vaccineringen mot säsongsinfluensa för alla som är 65 år eller äldre startar runt den 9 november 2021. Personer som bor på särskilda boenden erbjuds vaccinering ännu tidigare. Om du är under 65 år och inte tillhör någon riskgrupp får du vänta med att vaccinera dig till den 6 december eller senare.

Läsning väcker minnen till liv

Varannan vecka går SPF Seniorerna-medlemmen Ingrid Nyman till ett demensboende i Nybro för att läsa högt för de boende. Under pandemin blev det uppehåll men nu får de äntligen ses igen. Hennes besök är högst efterlängtade.

Teater öppna dig!

NU! Sällan har väl ett litet ord laddats med så stor betydelse. För NU, hösten 2021, slår Thalia försiktigt upp sina portar efter teatertorka och pandemi.

Lettland: Vaccinera dig och få extra pension

Personer över 60 år i Lettland erbjuds en extra pension på 200 kronor i månaden om de vaccinerar sig. Allt för att öka vaccinationstäckningen i landet.

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser