Presentation av Ordföranden Britt Nelin.

Uppdaterades: 14 februari 2020

SPF SENIORERNA Vittsjö

 

Till årsmötet den 7 februari valdes jag till ordförande i vår förening – ett uppdrag som jag glädjer mig till att utföra på bästa vis.

Jag är både svensk och dansk medborgare, folkbokförd i Hässleholms Kommun.
Efter 19 år i min hemstad Malmö och 3 år på Sjuksköterskeskolan i Kristianstad flyttade jag till Danmark, där jag bott i 52 år.

Min anknytning till Vittsjö går helt tillbaka till 1952 då jag som 9-årig kom till byn för att semestra på Lillarp för första gången. Det blev till många somrar på denna härliga plats. Efter mer än 40 år, tyckte jag det var på tiden att komma hit igen – till min barndoms semesterparadis. Ett hus blev köpt i 2004 i Gundrastorp och där bor jag nu permanent. Cirkeln är härmed sluten.

Jag är leg. Sjuksköterska från Kristianstad och har arbetat som sådan i många år. Som 49 årig slutade jag som sköterska för att läsa franska på Århus Universitet i Danmark, och har de senaste 15 åren av mitt yrkesliv varit språklärare i franska, danska och svenska.

Nu har jag så bytt "yrke" igen och ser fram mot att arbeta för trivsel och gemenskap i vår förening med hjälp av närvaro, spännande program och aktiviteter.

Britt Nelin

 

Publicerades: 06 november 2015 Uppdaterades: 14 februari 2020