Bussresa 1 juni 2023

Bussresa heldag med SPF Höganäs den 1 juni 2023

Bussresa den 1 juni 2023

För text med bilder klicka här.

1 juni 2023 samlades 44 personer för en heldagsutflykt med SPF Seniorerna i Höganäs. Alla stod i hamnen och väntade på bussen som kom för att köra oss. Ordförande Inga-Maj hälsade oss välkomna när väl alla satt i bussen.

Första stoppet var Susedalens rastplats i Halland där vi tog vår medhavda fika och hade chans att prata lite med varandra.

Första stället som var inplanerat var Svedinos Bil- och Flygmuseum där vi fick en introduktion av sonen till grundaren och som också driver muséet. Vi gick runt och tittade på många fina gamla kända bilar och kunde läsa om dem. Vi läste och tittade också på gamla flygplan.

Vi åkte vidare till Ulvereds Hjorthägn där vi åt en god lunchbuffé med lokala råvaror, goda sallader, lax, hjort, vildsvin med mera. Vi satt och kunde titta på hjortarna som matades utanför de stora glasrutorna. Ägaren informerade oss om verksamheten mellan maten och kaffet. 

Mätta och belåtna åkte vi vidare på de små vägarna med skir grönska på båda sidor i vårt vackra landskap. Vi kom fram till nästa stopp som var Hishults Konsthall. Där stod kaffet klart och vi samlades i deras café och fick information om uppbyggnaden av stället. Det började med konst och nu är det också en fantastiskt trädgård med konst och många olika arter av rhododendronväxter. Vi gick omkring på egen hand och tittade på den aktuella utställningen av Roger Hansson och njöt av allt utomhus

Vi åkte tillbaka hem så nöjda med de varierande utflyktsmålen och god mat.

Text och bild Christel Övergaard


Kram

Christel