Vårens program 2020

Vad händer i augusti?

Augusti är årets åttonde månad i den gregorianska kalendern och har 31 dagar. Den innehåller årets 213:e till 243:e dag( 214:e till 244:e vid skottår).

Uppdaterade rekommendationer gällande föreningars och distrikts aktiviteter

På grund av smittläget i Sverige och nya restriktioner rekommenderar vi alla föreningar och distrikt att pausa alla aktiviteter som genomförs inomhus. Det går fortfarande bra att genomföra aktiviteter utomhus, men deltagarantalet ska begränsas till högst 8 personer i varje grupp.

Gösta Bucht i Expressen om personalkarusellen inom hemtjänsten

Var femte hemtjänstmottagare träffar mer än 20 olika personal under två veckor, visar ny statistik. Det är ju alldeles bakvänt. Dålig kontinuitet kan orsaka både otrygghet och förvirring säger Gösta Bucht, sakkunnig vård och omsorg SPF Seniorerna, till Expressen.

Nya medlemsförmåner

Du har väl inte missat SPF Seniorernas medlemsförmåner? Nu finns det tre nya förmåner som ger dig rabatter hos BookBeat, Picapen och Euroflorist.

Peter Sikström i Studio Ett om behovet av ett nationellt vaccinationsprogram för äldre

Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna, medverkade i radioprogrammet Studio Ett och lyfte behovet av ett nationellt vaccinationsprogram för äldre. Det bör omfatta vaccinationer mot influensa, pneumokocksjukdom och bältros.

Eva Eriksson i samtal med socialförsäkringsministern

Förbundsordförande Eva Eriksson och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi har haft ett digitalt möte och samtalat om pensioner.

Nominera till kontantpriset!

SPF Seniorerna kämpar för rätten att använda kontanter och är därför medlem i Kontantupproret. Vi inrättar nu Kontantpriset, tack vare en privat donation. Vilken butik, restaurang, förening eller annat företag främjar kontanter på ett bra sätt?

Lokala allmänna råd för covid-19

Det är landets regioner som ytterst ansvarar för smittskyddet i regionen. Här hittar du Folkhälsomyndighetens information om vad som gäller just nu i olika regioner. Råden utgår från att var och en har en skyldighet att, enligt smittskyddslagen, göra det man kan för att skydda andra från risken att smittas av covid-19.

SPF Seniorerna – seniororganisationen med mest makt på facebook

SPF Seniorerna är med på topplistan över de 200 facebookkonton med mest makt, räckvidd och engagemang i Sverige. Med placeringen 130 är vi den enda seniororganisationen på Maktbarometern och en av ett fåtal ideella organisationer.

SPF Seniorerna arbetar vidare för bättre lånemöjligheter för seniorer

SPF Seniorerna har sänt en begäran att få träffa finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund för att diskutera lånemöjligheter för seniorer.

Möte med statsministern och socialministern

Eva Eriksson och Peter Sikström i digitalt möte med statsministern och socialministern om pensioner och åldersdiskriminering.

För mycket bly i hälften av alla kaffefilter

Svenskarna dricker näst mest kaffe i världen efter Finland. Allra mest brygger vi vårt kaffe men nu visar ett test av Råd & Rön att nio av 15 filter har oroväckande höga halter av bly.

Bedrägeribrotten mot äldre ökar under pandemin

Bedrägeribrotten mot äldre har ökat under pandemin. Och i många fall utnyttjar bedragarna just coronan för att försöka lura de äldre.

Snabbtest av personal på gång i Stockholm

Allt fler röster höjs för att snabbtesta personal i äldreomsorgen innan de går på sina pass.

Kom igång och träna – vi har samlat flera av Madelein Månssons övningar

Det är aldrig försent att komma igång med träningen. Promenera, träna din balans, gör sittgympa, styrketräna och träna din rörlighet. Madelein Månsson tipsar om bra rörelser. Vi har samlat flera av hennes övningar.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser