Välkommen till SPF Fellingsbro

SPF Seniorerna välkomnar förslagen i utredningen om ökad kvalitet i äldreomsorgen

Regeringens nationella samordnare Göran Johnsson har överlämnat sina förslag om kompetensförsörjning i vård och omsorg om äldre. SPF Seniorerna är positiva till många av förslagen, och menar att det nu är upp till regeringen att gå vidare med detta.

SPF Seniorerna gör skillnad - Covidbevis utan e-legitimation

I dag meddelande regeringen att de kommande covidbevisen ska gå att fås utan krav på e-legitimation. Tidigare hade meddelats att e-legitimation skulle krävas för att kunna få ut beviset på papper. En seger för SPF Seniorerna som har kritiserat och i brev uppmanat digitaliseringsminister Anders Ygeman att möjliggöra fler vägar än enbart covidbevis med e-legitimation.

Ny skriftserie

Under sommaren kommer de första delarna i förbun­dets nya serie med skrifter riktade till såväl medlemmar som övriga intresserade. Syftet är att på djupet belysa olika frågor som rör seniorer.

Webbmöte om pensioner med Vänsterpartiet

SPF Seniorerna träffar regelbundet samtliga riksdagspartier och pratar äldrepolitik. I går hade Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, ett digitalt pensionssamtal med Vänsterpartiets riksdagsledamot Ida Gabrielsson.

Tredje dos aktuell om ett halvår

En tredje vaccindos kan behövas redan till vintern för den som är 80 år och äldre, bor på särskilt boende eller har nedsatt immunförsvar. Det meddelar Folkhälsomyndigheten.

Händig hemma!

Få utlopp för din kreativitet. Senioren tipsar om hur du snickrar ett fint brickbord, pall eller bänk. Eller gillar du att virka? Vi tipsar om hur du virkar en fin ekorre eller en stolsdyna.

Covidbevis till alla – ”en seger för SPF Seniorerna”

Från och med 1 juli kan alla som vaccinerat sig mot covid-19 begära ut ett covidbevis, digitalt eller på papper, vid resa inom EU.

Ny podd med Alexandra Charles

Alexandra Charles och Alexandra Zazzi har släppt en ny podd där de kommer att samtala med andra kända kvinnor om ämnen som livsstil, hälsa, medicinsk forskning och jämställdhet. Och mycket mer.

Sverigedemokraterna: Vi vill höja pensionerna

Det är dags att höja pensionerna på riktigt. Vår ambition är att Sveriges nuvarande och kommande pensionärer ska få en extra tusenlapp i plånboken varje månad, skriver Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt.

”Det tog två år innan vi gick till doktorn”

Åke och Eva har snart varit gifta i 55 år. När Eva började bli sjuk för drygt fem år sedan var Åkes val givet.

I nöd och lust

Att bli vårdare till den man älskar är inget man önskar. Men ibland har man inget val. För Gunnar i Göteborg var det självklart att vårda sin livskamrat. Att få träffa andra män i samma situation har betytt mycket.

Tuffast för de anhöriga

Att ge omsorg till en närstående är svårt. Allra tuffast är det generellt som anhörig till sjuk make eller maka, säger forskaren Ann-Britt Sand. Jerker Eklund, anhörigkonsulent i Göteborg som startat projektet ”Gubbröra”, instämmer. – Många äldre sliter hårt och orkar inte göra sin röst hörd.

Får inte byta till billigare bostad

Många pensionärer stängs ute från bostadsmarknaden, när kraven på deras pension ställs för högt. Det har fått SPF Seniorerna att reagera.

Eva Rydberg & Ewa Roos i Allsång på Skansen

Eva Rydberg och Ewa Roos gjorde succé i Melodifestivalen i vintras. Nu får vi också se dem i sommarfavoriten Allsång på Skansen. Exakt vad det blir där vet vi inte än, men än sak är säker - det kommer att bjudas på show!

Nyheter från Örebrodistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser