Årsmötet 2018

28 februari var det årsmöte för SPF Seniorerna Utrikes Hammerdal.

  • Uno Andersson berättar om sina erfarenheter inom träindustrin
  • Intresserade åhörare lyssnade på Uno Andersson vid årsmötet
  • Uno Andersson berättar om sina erfarenheter inom träindustrin
  • Intresserade åhörare lyssnade på Uno Andersson vid årsmötet

Trots bitande kyla kom 40 medlemmar. Kanske var det gästföreläsaren, en gammal hammerdaling, som lockade?

Först raskade vi undan själva årsmötesförhandlingarna – det gick som smort. Mötet valde gästföreläsaren som årsmötesordförande och Bo Hemmingsson som årsmötessekreterare. Styrelsen ser ut så här: Ordförande Karin Haxner, vice ordförande Bo Hemmingsson, kassör Anita Andersson, ledamöter Karin Pålsson, Gun Färdvall och Marianne Eriksson. Tyvärr ingen som ställer upp som sekreterare, så den sysslan ambulerar mellan styrelseledamöterna.

Mellan varven spelade hammerdalingarna, Pelle Stjernström, Lilian Klingbjer, Tore Edelsvärd och Carleric Johansson – mycket uppskattat!

När årsmötet var överstökat och publiken hade fått mätta sina magar med en mycket god räk- och laxpaj, kaffe och hembakt kaka, var det gästföreläsarens tur.

Han heter Uno Andersson och flyttade till Hammerdal som tioåring. Numera är han sörlänning och bor i Norrköping. Uno berättade om sin resa från Hammerdal och hur han hamnade inom träindustrin. Han hade god hjälp av sina Power Pointbilder på datorn och berättade ingående om träindustrins historia och den nuvarande situationen. Det var mycket som man inte kände till. Vi hade nog kunnat lyssna på Uno i flera timmar...

Som avslutning blev Uno avtackad med en stor korg med läckra ostar. Bo Hemmingsson fick en tulpanbukett för sin sekreterarinsats. Dessutom fick Elsa Andersson också en tulpanbukett som tack för att hon upplåter sitt hem till styrelsens möten – ovärderligt! Och naturligtvis avtackades köket för suveränt god paj och hembakt kaka!