Välkommen till SPF Seniorerna Nordanstig!

    Vädret idag Vad blir det för väder i Nordanstig?

    Prognos

    Årsmöte den 3 mars 2023

Grattis Halmstad!

2023 års bästa bästa hemtjänst finns i Halmstads kommun. ”Vi har jobbat hårt och metodiskt för att nå hit”, berättar Marinette Urell, verksamhetschef i Halmstads kommun. Här kan du se offentliggörandet i efterhand samt läsa Seniorens reportage.

Eva Eriksson i Expressen om Hemtjänstindex 2023

Expressen skriver om Hemtjänstindex 2023, och presenterar listan som visar hur Sveriges kommuner placerat sig i årets ranking. Det är viktigt att lära av de kommuner som utvecklat väl fungerande metoder och lösningar, framhåller SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson.

SPF Seniorerna på möte med Tredje AP-fonden

SPF Seniorerna har löpande möten med politiker, myndigheter och andra aktörer för att diskutera aktuella seniorpolitiska frågor och framföra medlemmarnas åsikter. Nyligen träffade SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson företrädare för Tredje AP-fonden.

Ny undersökning: Svåröppnade förpackningar ställer till besvär och orsakar skador

Reumatikerförbundet har presenterat resultaten från en enkät om förpackningar, till vilken bland andra SPF Seniorernas medlemmar har bidragit med svar. Undersökningen visar att många kämpar med att öppna förpackningar och ofta skadar sig i processen.

KO tar strid för lurad bankkund

Nu finns hopp för bedrägeridrabbade John-Erik Johansson i Stockholm att få tillbaka 100 000 kronor. Konsumentombudsmannen har lämnat in en stämningsansökan mot Nordea.

”Jag är så otroligt ledsen för dig och din pudel”

Signaturen Susanna är förtvivlad över att hon inte kan få sin pudel att lyda. Hundpsykologen Charlotte Swanstein konstaterar att Susanna råkat ut för en oseriös uppfödare. Läs hela brevet och hundpsykologen Charlotte Swansteins svar nedan.

Färre drabbas av hjärtinfarkt

Minskningen av hjärtinfarkter fortsätter. Störst är nedgången bland äldre, visar ny statistik från Socialstyrelsen.

Hör upp! Dags att skaffa hörapparat?

Har du börjat höra dåligt? Klagar dina nära och kära på att du inte hör vad de säger och har teven på för hög volym? Då är det dags att testa din hörsel.

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser