Välkommen till SPF Fagered-Källsjö

Möte med representanter från riksdagens socialutskott

SPF Seniorerna träffade i dag Moderaterna och Kristdemokraterna i riksdagens socialutskott. Vid mötet medverkade utskottets ordförande Acko Ankarberg Johansson (KD), gruppledaren Camilla Waltersson Grönvall (M) samt ledamöterna Ulrika Heindorff och Lars-Arne Staxäng, båda (M).

SPF Seniorerna i Expressen om förändringarna i grundskyddet

Vid årsskiftet görs flera förändringar i grundskyddet som ger mer i plånboken för vissa grupper, men för andra grupper är förändringarna inte mycket att hurra över. I Expressens artikel kan du se hur förändringarna påverkar din pension.

Boendeformen byggemenskaper ges möjlighet att söka startbidrag

Regeringen har fattat beslut om att det nästa år ska bli möjligt för byggemenskaper, i form av en ekonomisk förening, att söka startbidrag för ett flerbostadshusprojekt. Utredningen SOU 2015:85 – "Bostäder att bo kvar i" lanserade idén, med tanken att byggemenskaper skulle vara en bra form för byggande av seniorbostäder.

Möte med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi

Pensionsfrågan stod i fokus under gårdagen när SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Knut Knutson känner kärlek till det gamla

Han hette Lennart och läste juridik. Men ödet ville annat. Nu är han Knut Knutson i Antikrundan med hela svenska folket.

Ny satsning på dosförpackade läkemedel

Möjligheterna att få sina läkemedel förpackade i en påse istället för att själv behöva sortera alla piller växer. En ny aktör vill in på marknaden.

"Vi politiker kommer att göra mer"

Äldres ofrivilliga ensamhet, psykisk ohälsa och självmord diskuterades när riksdagsledamöter besökte SPF Seniorerna.

Gubbar som går

Varje måndag morgon ses de vid Slussen i Stockholm för att promenera i en timme och avsluta med frågesport och leverpastejmacka.

Kortbedrägerier var femte minut

Kostnaderna för samhället till följd av kortbedrägerier skenar. Förra året handlade det om två miljarder, enligt en ny studie.

Nyheter från Hallandsdistriktet

Nytt från Hallandsdistriktet!

Kontakt annons!

Facebook

Aktivt Liv

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser