Välkommen till SPF Seniorerna Härlunda

Årsmöte 2023

  • Läs mer
  • 2023-03-02T08:14:34.0000000+00:00

Boka in den 13 oktober – SPF Seniorerna och Internetstiftelsen bjuder på kurser och ett webbinarium

SPF Seniorerna medverkar på den digitala temadagen DIGITALIDAG den 13 oktober. Vi bjuder då in allmänheten att delta i våra digitala Zoomutbildningar. Vi är också medarrangör till Internetstiftelsens webbinarium "Bli en säkrare och mer medveten internetanvändare!". Läs mer om temadagen och anmäl dig redan nu.

Debatt: Vad har hänt – behövs det inte konsumentorganisationer längre?

I regeringens budget skrotas anslagen till organisationer som arbetar för att främja konsumenters intressen. Vad har hänt? Det frågar sig organisationen Sveriges konsumenter tillsammans med SPF Seniorerna och flera andra medlemsorganisationer.

En stram budget, med några ljusglimtar

I dag överlämnades budgetpropositionen för 2024 till riksdagen. Flera frågor borde ha prioriterats högre menar SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson, men hon hittar också ett par ljusglimtar. Läs hennes kommentarer här.

Digital kurs i privatekonomi – 5 oktober

Välkommen till en komprimerad variant av kursen "Tryggare ekonomi på äldre dar". Den här digitala kursen innehåller de ämnen som är mest efterfrågade: internetsäkerhet, konsumenträtt och vardagsjuridik.

75-plussare rekommenderas ta RS-vaccin

Två vacciner mot RS-virus för personer över 60 år har nyligen godkänts. Nu rekommenderar Folkhälsomyndigheten att alla som är 75 år och äldre ska vaccinera sig mot RS.

Så tar seniorer större ansvar för miljön

Seniorerna är bäst på att lämna in sina överblivna läkemedel. Det visar en ny undersökning från Apoteket.

Tufft 2024 för pressade pensionärer

Skattelättnaderna från årsskiftet räcker inte till. Pensionärerna får det ändå mycket kärvt under 2024. Det visar nya beräkningar från Länsförsäkringar.

”Hur ska jag göra för att vår terrier ska sluta skälla”

Svårt med hundmöten? Är din hund skällig? Nu kan du ställa frågor till hundpsykologen Charlotte Swanstein på Seniorens hemsida. Maila till hund@senioren.se Nedan hittar du fem frågor och fem svar. Vi uppdaterar sedan fortlöpande med fler frågor och fler svar.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Kronobergsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser