2017-06-01 Bowlingresa till Karlstad

  • Dagens pristagare med flest 7:or på första kastet
  • Dagens pristagare med flest 7:or på första kastet

Med fullsatt buss var det dags för den årliga Bowlingresan till någon arena att spela bowling, äta, strosa runt eller umgås. I år skulle Karlstad vara slutmålet så fikastoppet blev därför i Lesjöfors och det gamla magasinet där. Sedan hände något som vi aldrig råkat ut för tidigare, nämligen att bussen lade av precis vid infarten till Karlstad. Efter en halvtimmes väntan kom en ersättningsbuss som tog oss till Nöjesfabriken där bowlandet skulle ske.
Förutom bowlandet fanns möjlighet att besöka Lars Lerins konsthall, stans vackra domkyrka eller Sandgrund förutom alla gallerior. På utsatt tid var det dags för dagens lunch i bowlingens restaurang innan det var fritt val för alla att uppleva Sola i Karlstad.
Bussen var nu åtgärdad efter någon form av datafel och hemresan anträddes. I Långban, någon eller några mil innan Lesjöfors ligger Anna Karolinas kök med anor från 1800-talet. Där blev det kaffepaus och historieberättelse om Gruvfogdegården, eller John Ericssongården som ligger alldeles vid Hyttsjöns strand.
En av våra största uppfinnare var John Ericsson, mest känd som en av uppfinnarna av propellern och även som konstruktör av nordstaternas pansarskepp Monitor som 9 mars 1862 drabbade samman med sydstaternas Virginia. Efter tre timmar drog sig bägge fartygen tillbaka och kampen ansågs oavgjord. John Ericsson dog i New York 1889.
Efter all historieberättelse var det dags att tillkännage resultatet från bowlingen i Karlstad. Där var det flest 7:or på första kastet som gällde. Kennet Vernersson, Mona Lindh och Eva Wassdahl blev de tre pristagarna och därmed var hemresan påbörjad.
Från att ha varit en strålande dag började molnen hopa sig och vid Holen var det svarta moln över Orsasjön. En trevlig och uppskattad resa, där våra reseansvariga Vernerssons, skall känna sig nöjda.

Text och foto Hasse Ekström

Se fler bilder >>>

<<< Tillbaka