Mars månads digital tips

Läs mer om Kivra och hur du kan ställa in din digitala brevlådan för dina behov

På månadsmötet den 19:e mars pratade jag kort om Kivra och att det går att dela din digitala brevlåda med din partner eller annan närstående. I det här mailet finns information om vad Kivra är och hur du kan göra dina egna inställningar. Har du frågor är du välkommen att kontakta mig, Eva Frödeberg 070 674 07 58 Digitaliseringsombud i SPF Senorerna Vallebygden
 
Titta gärna på SPFs webbinarium som sändes 30 januari. Den första delen av filmen handlar om Bank ID. Spola fram 22 minuter för att titta på Kivra informationen:

BankID och Kivra

Dela Kivra med närstående 
Kivra är ett säkert sätt att digitalt hantera brev och meddelande från myndigheter och företag. Det finns ingen risk att någon vittjar din fysiska brevlåda för att komma åt personuppgifter eftersom alla digitala brev är skyddade och du måste använda BankID för att komma åt din informationen. Kivra är en personlig brevlåda men det kan vara en god idé att dela den med en närstående i fall du hamnar i ett läge där du  själv inte kan hantera dator eller mobiltelefon. Här är en guide till hur du ställer in Kivra för delning: 

Dela Kivra med närstående

Hantera kvitton i Kivra 
Är du ansluten till Kivra får du automatiskt digitala kvitton och fakturor från många förtag. Om du vill fortsätta att få papperskvitton i butiken eller få faktura i din fysiska brevlåda går detta att ställa in Kivra.  
Här följer en guide till hur man gör: 

Kvitton och företagsbrev i Kivra