Välkommen till SPF Trivsam Bjärnum

    Biljard för alla 65+ Torsdagar 10-12

Nya råd och rekommendationer för att begränsa spridningen av covid-19

Från och med den 8 december rekommenderas vi åter att hålla avstånd i offentliga miljöer, och att använda munskydd i kollektivtrafiken när det är mycket folk. Om smittspridningen fortsätter att öka och om man ser en ökad vårdbelastning kan det tillkomma ytterligare åtgärder. Då kan vaccinationsbevis komma att krävas för fler verksamheter samt för ett lägre deltagarantal.

Nya poddavsnitt ute! Lyssna på 25% med Palmgren och Skoog

Nu finns två nya avsnitt ute i nya podden 25% med Palmgren och Skoog. Gäster i de programmen är Anders Ferbe, tidigare fackordförande i Metall och ordförande i Delegationen för senior arbetskraft samt Kerstin Brunnberg, radiolegendar som efter sin pensionering haft hur många uppdrag som helst. Du kan lyssna på de avsnitten plus de två tidigare publicerade längre ned på sidan.

Trots kritiken: Fler timanställda i äldreomsorgen

Sveriges misslyckande med att skydda de sköraste äldre berodde till stor del på det stora antalet timvikarier i hemtjänst och på särskilda boenden.

Mat för en eller två

Senioren har samlat 36 goda recept för en till två personer. Det är allt ifrån kåldolmar till pasta med grönkål och västerbottensost. Låt dig väl smaka.

Så betygsätter 65-plussarna den svenska vården

Var fjärde svensk 65-plussare uppger att de varit med om att deras läkare i primärvården saknat information om den vård de fått från specialistvården. Det visar en ny kartläggning.

Även vaccinerade ska undvika trängsel

Redan i morgon onsdag införs nya rekommendationer för att förhindra ökad smittspridning av covid-19 i samhället. Det meddelar regeringen på en pressträff på tisdagen.

Nyheter från Skånedistriktet

KPR- och CPR-konferens 6 december

  • Läs mer
  • 2021-10-25T08:35:02.0000000+00:00

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser