"Ett viktigt steg för bättre äldreomsorg"

I dag mottog regeringen en utredning som föreslår en äldreomsorgslag. SPF Seniorerna står bakom förslagen och anser att skärpningarna är angelägna för att höja kvaliteten. "Det här är ett viktigt steg för bättre äldreomsorg" säger Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Nu är det slutdansat…

Min gubbe är död och nya fräscha gubbar är en bristvara. Dansen har varit en höjdpunkt i mitt liv men nu är det slutdansat även om man vill. Är det fel att inse att man åldras? Att inget blev som det varit? Läs signaturen Greta G:s hela brev till Malena Ivarsson och Malenas svar.

Äldreomsorgen: Andelen timanställda fortfarande för stort

231 av Sveriges 290 kommuner får statsbidrag för att de har en god sjuksköterskebemanning på äldreboenden eller för att de anställt fler. Men endast 90 kommuner klarar kraven för andelen timanställda i omsorgen.

Mathias Dahlgrens somriga mat

Han är Sveriges mest prisade kock och den ende som tagit guld i kock-VM. Men Mathias Dahlgren gillar också det enkla – inte minst om sommaren. Här bjuder han på fem av sina favoritrecept att njuta av under årets ljusa dagar. Och kanske resten av året också…

Högre pensioner förblir valfråga

Pensionerna höjs före valet. Men bara för de sämst ställda. Frågan om hur det blir för övriga pensionärer kommer fortsätta att ta plats i valrörelsen.

Nyheter från Skånedistriktet

Äntligen Hjärnkoll igen!

  • Läs mer
  • 2022-06-21T09:24:45.0000000+00:00

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser