Tisdagen 19 november kl. 14.00 Medlemsmöte i Mölle stationshus

Höstens böcker Christoffer Palmer med medarbetare från Höganäs bokhandel berättar om höstens böcker. Vi får goda läs- och julklappstips. Anmälan senast fredagen 15 november.

Fredagen 13 december kl. 13.00 OBS tiden Medlemsmöte i Mölle stationshus

Fredagen 13 december kl. 13.00 OBS tiden Medlemsmöte i Mölle stationshus Jullunch Glögg, pepparkakor och julbord serveras. Jullunchen avslutas med stämningsfullt luciatåg. Kostnad meddelas senare. Anmälan senast torsdagen den 5 december.

Tisdagen 14 januari kl. 14.00

Musikserie, del 3 - Per Nyrén i Mölle stationshus 1900-talet - Leonard Bernstein

SPF Seniorerna i Expressen om förändringarna i grundskyddet

Vid årsskiftet görs flera förändringar i grundskyddet som ger mer i plånboken för vissa grupper, men för andra grupper är förändringarna inte mycket att hurra över. I Expressens artikel kan du se hur förändringarna påverkar din pension.

Boendeformen byggemenskaper ges möjlighet att söka startbidrag

Regeringen har fattat beslut om att det nästa år ska bli möjligt för byggemenskaper, i form av en ekonomisk förening, att söka startbidrag för ett flerbostadshusprojekt. Utredningen SOU 2015:85 – "Bostäder att bo kvar i" lanserade idén, med tanken att byggemenskaper skulle vara en bra form för byggande av seniorbostäder.

Möte med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi

Pensionsfrågan stod i fokus under gårdagen när SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Jo, statistik hjälper mot fallolyckorna – replik på debattartikel om att förebygga osteoporos

Frakturer på grund av benskörhet är ett stort folkhälsoproblem, och för att det är framför allt äldre kvinnor som drabbas förbises de ofta. Höftfraktur blir 50 gånger vanligare från 50 år till 90+. Samtidigt halveras bentätheten, så även andra faktorer än osteoporos spelar roll.

Så blir din nya pension

När de nya pensionerna träder i kraft från årsskiftet står det klart att det i många fall inte har lönat sig att ha arbetat ett helt liv.

Liberalerna vill utreda aktiv dödshjälp

Liberalerna har bestämt sig för att kräva en parlamentarisk utredning om aktiv dödshjälp.

Lata dagar på Thassos

Hösten är en bra tid att åka söderut. Fortfarande varmt i vattnet och mer behagligt i luften. Den grekiska ön Thassos bjuder på både strandhäng och vacker natur för den som vill vandra.

Så ska äldreomsorgen få tag i personal

Förre metallbasen Göran Johnsson får regeringens uppdrag att hitta tiotusentals undersköterskor till äldreomsorgen.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser