Höstens program kommer att genomföras med mindre grupper enligt Folkhälsomyndighetens regler.

Vi kommer att pröva med mindre grupper så att vi kan hålla avstånd i lokalen och vid in- och utgång. Det blir två tillfällen per medlemsmöte och kontrollera i programmet vilka tider som gäller. Ange vid anmälan vilken tid ni vill komma och anmäl er i god tid. "först till kvarn kommer att gäller". Ett stort ansvar ligger på oss som arrangerar och vi hoppas att du också tar ditt ansvar och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vår förhoppning är att det ska bli bra, men vi få vara beredda på att ändringar kan komma beroende på om vi inte kan hålla avstånd vid mötena och på myndigheternas direktiv. Vi skickar mejl med information, följ vår hemsida och ring gärna någon av oss i styrelsen om du undrar över något.

Lunch på restaurangskolan i Ängelholm, onsdagen 7 oktober kl. 12.00

Vi äter en två- alternativt trerätters lunch tillagad och serverad av skolans elever. Meny och pris meddelas senare. Anmälan senast onsdagen den 23 september. OBS! begränsat antal deltagare.

SPF Seniorerna kommenterar höstbudgeten

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kommenterar regeringens höstbudget och främst det som berör seniorers ekonomi, boende samt vård och omsorg.

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

SPF Seniorerna kommenterar rututredningens slutbetänkande

Rututredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. SPF Seniorernas expert i utredningens referensgrupp uttalar sig i frågan.

"Försök inte lura mig" blir TV-serie

”Försök inte lura mig” är ett av våra mest uppskattade studiematerial. Därför är det extra kul att projektet nu också blir en TV-serie. Programmen produceras av Utbildningsradion med Marianne Rundström som programledare.

Uppskovsräntan borta vid årsskiftet

Den som sålt en bostad med vinst slipper ränta på uppskovet på reavinstskatten.

Vandra längs uråldriga stigar

Allt fler väljer att pilgrimsvandra, både i Sverige och utomlands. Santiago de Compostela får hisnande antal besökare varje år, i Sverige byggs det pilgrimscenter och världens nordligaste pilgrimsled har blivit pånyttfödd.

Sålt sommarstugan i år?

Är du en av dem som sålt sommarstugan i år och gjort en vinst kommer den att beskattas med en skattesats på 22 procent. Vilket är vad som gäller fastigheter som är privatbostad och inte näringsfastighet. Ylva Yngveson Seniorens ekonomiexpert svarar.

Träningsresa med Sofia på Kreta

Vill du träna, dansa, prova yoga och koppla av? Följ med på Seniorens resa till Kreta, denna grekiska ö som sedan länge är ett av Medelhavets mest uppskattade resmål. Med tre hundra soldagar, fina stränder, storslagen natur och gästfria människor är det lätt att förstå varför.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser