Välkommen till SPF Seniorerna Filbyter

    Boulen är igång i Vidingsjö

    Vårens program (med reservation för Corona)

    Läs programmet här

Meddelande om inställda programpunkter

Till samtliga medlemmar i SPF Filbyter På grund av de rekommendationer, som Folkhälsomyndigheten har meddelat, ställer vi in resan till Värmland 19 - 20 maj. Om intresse finns, återkommer vi med ett nytt datum till hösten. Månadsträffen 19 april med Andreas Hedenskog ställs in, men även den programpunkten kan komma till hösten. Datum på resan till Tranås och Aneby ändras till 26 maj och vi hoppas att den då kan genomföras. Anmälan som tidigare till Berith Svensk senast 30 april på telefonnummer 070-2706435. Vi i styrelsen tycker det är oerhört tråkigt, men i nuläget är det väldigt viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Styrelsen SPF Filbyter

ÅRSMÖTET 2021

Detta är återigen en information på grund av det rådande läget med Coronapandemin. Styrelsen har tidigare gått ut med en kallelse – i programbladet och på hemsidan – att den 22 februari har SPF seniorerna Filbyter årsmöte till vilket samtliga medlemmar är kallade. Detta är inte möjligt att genomföra utan vi ser det som nödvändigt att flytta mötet till måndagen den 17 maj. Du är därmed kallad till SPF Seniorerna Filbyters årsmöte den 17 maj klockan 1400.Vi återkommer med en påminnelse, där du hittar var du ska anmäla dig plus vilken lokal/utomhus som kommer att vara aktuellt. Handlingar till årsmötet kommer att finnas att hämta på Fontänen från och med den 22 februari. Vi hoppas verkligen att de begränsningar som finns idag ser annorlunda ut så att vi kan genomföra årsmötet i maj. Vi hoppas också att de flesta har fått sin vaccination till maj. Vi sänder Er en hälsning från Styrelsen

Medlemsinfo

Till samtliga medlemmar i SPF Filbyter På grund av restriktioner från Folkhälsomyndigheten ställer vi in GYMNASTIKPASSEN tills vidare. Styrelsen för SPF Filbyter

Info om träffar

Information från Styrelsen SPF Seniorerna Filbyter På grund av det rådande läget måste vi ställa in både månadsmötet den 1 mars och ”Lunch tillsammans” den 12 februari och 19 mars Istället erbjuder vi vandringar tillsammans 12 februari samlas vi kl 10.00 vid Vidingsjö motionscenter Medtag egen fikakorg 19 mars samlas vi kl 10.00 vid Ryds motionscenter Medtag egen fikakorg Vid frågor kontakta Eva Aronsson 0725-367799 Vi vill också informera om Promenad längs Stångån varje onsdag kl 10.00. Samling vid brofäste vid Scandic. Vid frågor kontakta Solveig Larsson 0736-459522 Varmt välkomna STYRELSEN

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Sverker Olofsson ”Att vara äldre är precis som att vara yngre”

Vi minns honom från tv-programmet Plus där han kastade saker i den karakteristiska soptunnan. Nu är Sverker Nu är Sverker Olofsson en uppskattad värd i radions Ring P1. Bland annat.

Kamprad bakom miljonlyft till forskning om äldre

Familjen Kamprads stiftelse har beslutat att dela ut 164 miljoner till äldreforskning.

Nytt besked: Astras vaccin även till 65-plussare

Folkhälsomyndighetens säger nu att Astra Zenecas vaccin mot covid-19 fungerar effektivt också för äldre.

Var femte äldre vill hjälpa andra

Samhället borde utnyttja att det finns många äldre personer som vill hjälpa andra. Det säger Lars Sonde, utredare på Äldrecentrum.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Östgötadistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser