Välkommen till SPF Seniorerna Filbyter

    Program hösten 2020

    Läs programmet här

    Boulen är igång i Vidingsjö

Hej från boulegänget

Coron, pandemi, nedstängning, inställda möten osv. Så illa det kan låta, men vi är några som gör något positivt. Boulespelarna. Trots den stängda boulehallen fortsätter vi att spela boule. Utomhus i Vidingsjö. Den milda hösten gör det möjligt att spela boule utomhus. Och det är många som ställer upp och vi spelar med avstånd. Premie - två timmars frisk luft, lite tävling och trevligt sällskap. Hälsningar Robert Löfstedt

Info om träffar

Till samtliga medlemmar i SPF- Filbyter Vi vill meddela, som ni säkert redan har förstått, att vi tvingas ställa in de planerade julluncherna den 15 och 16 december på grund av att Folkhälsomyndigheten har begränsat antalet personer i folksamlingar. Snart kommer ett program för våren 2021. Det är ett ambitiöst program som vill visa att vi hoppas på en annorlunda vår. Ändå känns det väldigt osäkert hur den närmaste framtiden kommer att se ut. Man märker att behovet av att träffas blir allt mer påtagligt, men det gäller att följa de restriktioner som finns. Vi vill ställer in lunchen den 18 januari och istället bjuder vi in till en promenad i Vallaskogen. Vi samlas vid Wärdshuset Gamla Linköping klockan 10 00. Medtag egen fika. Ingen anmälan. Kontaktperson för promenaden är Eva Aronsson 0725 367799. Slutligen hoppas vi att alla får en riktigt GOD JUL Styrelsen

Efterlysning

Ett rop om hjälp till våra medlemmar: Vi behöver 2 personer till valberedningen. Hoppas på gensvar. Anmäl intresse till ordf Annika Rannström, 070-578 20 62 eller annikarannstrom@gmail.com

Thony Björk svarar på frågor om vaccinationer mot Covid-19

Förbundet får många frågor kring vaccinering mot covid-19 från våra medlemmar. Här svarar Thony Björk, sakkunnig inom läkemedelsfrågor, på de vanligaste frågeställningarna.

Eva Eriksson i Expressen om IVO:s granskning

Tidningen Expressen skriver om de generella direktiven, gruppbedömningarna och vård i livets slutskede som skedde på felaktiga grunder. Att utsättas för gruppbedömning, bara för att man råkar bo på en viss adress eller ha en viss ålder, handlar om diskriminering, menar SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson.

SPF Seniorernas julkalender med julönskningar och bokvinster

Varje dag fram till jul kan du möta någon av SPF Seniorernas företrädare i vår julkalender. Det kommer att levereras julönskningar, och varje dag har du chans att vinna en bok. Du hittar dagens lucka högst upp på vår webbsida samt på SPF Seniorernas facebooksida.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

”Sverige behöver en pensionsombudsman”

Du kan ha rätt till intjänad pension som du inte får. Problemet är att du kanske inte vet om det och att du måste göra allting själv för att få ut pengarna. "Vi borde ha en pensionsombudsman i Sverige som hjälper till med de här sakerna", säger pensionsexperten Bång Berit Norén.

Gratis coronavaccin för alla i Sverige

Vaccinet mot corona kommer att vara gratis för alla i Sverige. Det meddelar statsminister Stefan Löfven på en snabbt påkallad pressträff på fredag förmiddag. Nu specificeras också vilka i riskgrupperna som kommer att vaccineras först.

Färre 70-plussare besöker akuten

Trenden att färre patienter söker till landets akutmottagningar håller i sig. Särskilt i gruppen 70 år och äldre.

Inte försent att stärka din pension

Du kan påverka din inkomst även efter att du har gått i pension. "Det finns en hel del du kan göra", säger Patrick Siegbahn, privatekonomisk rådgivare på Småspararguiden.

Så slipper du imma på glasögonen när du bär munskydd

Många som använder munskydd och har glasögon får problem med imma på glasögonen. Ett tips är att sätta glasögonen utanpå munskyddet, fästa munskyddets snören i glasögonen och andas nedåt.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Östgötadistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser