Rapport ifrån Bilorienteringen den 28:e oktober

När SPF SENIORERNA Hultsfredsbygden inbjöd till bilorientering lockade det ett fyrtiotal personer fördelade på ett tjugotal bilar att söka sej till startplatsen vid Hultsfreds Folkets Park.

 

 Där försågs vi med kartor med inritade pilar, som visade hur vi skulle köra samt tipslapp för att kunna svara på de kluriga frågor, som fanns utefter vägen.

Det brukar alltid vara lite spännande att utforska hur banläggarna tänkt sej att man ska åka, så även denna gång, vilket gjorde att en del ekipage tog någon extrasväng.

Alla hittade dock tillbaka till parken efter den trevliga rundan då vi bl.a. passerade Gnöttlerum, Norrhult, Åkemåla, Rostorp, Pelarne kyrka, Eldstorp, Järnemåla, Lidhult och Lönneberga.

Innan vi fick avnjuta vårt medhavda kaffe kunde man också testa sin körskicklighet på en manöver-bana, där man fick köra på planka med ena hjulparet, köra slalom samt backa så nära en pinne som möjligt utan att vidröra den.

Som avslutning fick vi veta de rätta tipssvaren och priser utdelades för bästa resultat. Tack Marita och Christer för ett trevligt arrangemang!

Vid datorn Gunborg