Tips

Se vad du kan göra för att förenkla användningen av hemsidan och att i förekommande fall spara ner bilder i din egen dator.

Tips

Tips 1.
Överst på denna hemsida ligger ett blått band med ett flertal rubriker. Under några rubriker finns bilder med olika innehåll. Du kan ändra storleken på hela sidan inklusive bilderna genom att hålla ner tangenten ctrl (Control) samtidigt som du rullar på mitthjulet på musen åt ena och åt andra hållet. Detta är särskilt användbart om du vill titta närmare på en viss del av ett foto (delförstoring).


Tips 2.
Du vet väl att du kan spara bilder från hemsidan i din egen dator. Högerklicka på bilden, välj "spara bild som" och välj sedan någon av de mappar i din dator där du sparar foton.


Tips 3
Om du vill utöka bildfältet, t.ex. när du tittar på foton, så klicka på F11 i raden högst upp på tangentbordet. Då försvinner en del av komandoraderna som man inte behöver medan man tittar på foton. Om du sedan gör enligt tips 2, ovan, så får du en relativt stor bild. Då du vill få tillbaka kommandoraderna så trycker du på F11 igen.


Tips 4
Du vet kanske att vi numera har ett bildgalleri som täcker tiden från våren 2011 och fram till dags dato. Klicka på bildgalleri i det blå fältet överst och därefter på det år du vill titta på och sedan på länken bredvid fotot. Du skickas då vidare till mappen med bilder och kan med mitthjulet på musen gå upp och ner på sidan för att titta på samtliga bilder från det valda året. Vill du öka eller minska storleken trycker du på plus eller minus till höger på sidan.