Julbord i Öna bystuga

Fin julstämning på SPF Seniorerna i Mora

  • Spelmännen, Bertil Skeri på dragspel, Stig Nilsson och Nicke Göthe, på fiol

Årets julfest anordnandes i Öna bystuga där vi, redan i entrén, välkomnades med varm glögg, pepparkakor och trevlig julmusik. Det var
Bertil Skeri på dragspel, Stig Nilsson och Nicke Göthe, på fiol.

Det blev från början hög stämning i salen, så Börje Elofsson fick höja rösten rejält för att kunna hälsa alla varmt välkomna. Han talade sedan om hur programmet var utformat denna eftermiddag.

Vi hann inte mer än sätta oss ner vid dessa vackert dukade bord förrän vi serverades en silltallrik med mycket annat gott på, allt under det att dessa glada spelmän underhöll oss med fin julmusik. Det blev både Benny Anderssons Födelsedagsvals till Mona, Mitt vinterland, Trolleboschottis, Vi komma från pepparkakeland med flera.

Så blev det dags för varmrätten, där vi själva fick gå och hämta allt gott som var tillagat och så fint upplagt. Det var en fröjd för ögat att se alla dessa hemlagade maträtter. Mätta och belåtna var det tid för dragning av lotteriet. Spänningen steg i takt med utropen av numren, eftersom det var sådana fina vinster. Många nöjda vinnare kunde sedan åter sätta sig ner vid julborden och njuta av kaffe och hembakad saffranskaka. De suveräna spelmännen avslutade med Evert Taubes, Ingrid Dardels polska och sist Knalle Juls vals, allt under publikens långa applåder till dem.

 

                                                           

                                                           

Programkommitténs, Karin Mjöberg, redogjorde för nästa års möte, som börjar den 17 januari. Då kommer Mora Spelmanslag och underhåller. Programmet heter "Musikresa genom Moras byar i dåtid och nutid". Vi är varmt välkomna att lyssna till dessa spelmän. Ordf. Stig Sjöholm tackade för att så många hade kommit hit idag och ett stort Tack till Bengt Hållén, från Orsa, som hjälpt oss med hemsidan i flera år. Ett stort tack också till de glada spelmänngen som underhållit oss under hela eftermiddagen. Tack också till alla kommittér som gjort ett sådant fint arbete under året. Stig upplyste också om, att vi nu har 650 medlemmar på SPF.

Text och foto:
Ing-Mari Kullander