2017-09-20 Trubadur

Trubadur från Sveg underhöll på Majstångsbacken

  • Trubaduren Roland Sawgårdh sjungande till sin gitarr.
  • Trubaduren Roland Sawgårdh
  • SPF:s ordf. Stig Sjöholm.
  • Trubaduren Roland Sawgårdh sjungande till sin gitarr.
  • Trubaduren Roland Sawgårdh
  • SPF:s ordf. Stig Sjöholm.

Onsdagens månadsmöte på SPF inleddes av Bertil Andersson som hälsade alla välkomna och berättade hur eftermiddagen var planerad. Inbjuden till denna dag var trubaduren Roland Sawgårdh, från Sveg, som under varma applåder trädde in i salen med sin fina gitarr. Han började med att hylla sin hembygd med en låt, nämligen Härliga Härjedalen. Därefter sjöng och spelade han Ljus och Värme, men valde att sjunga den på norska. Skomakar-Anton fanns också med på reportoaren samt När Gullvivan blommar.

Han berättade även en historia från Härjåsjön, som ligger mellan Sveg och Lillhärdal och som framkallade extra applåder från publiken. Vi fick också veta att Roland spelade dansmusik i Roland Cedermarks orkester under 1970-talet samt att han är engagerad vid olika evenemang såsom Livskällan med mera.
Spontan allsång blev det också i refrängen" Hå, hå, ja, ja", det blåser i träa idag.

Roland hade en brett register och spelade och sjöng ett potpuri med Sven-Ingvars-låtar samt en låt skriven av Ted Gärdestad. Vi fick även höra Evert Sandins Fåsåsvisa. Han avslutade med Idas äldrevisa där man ju sjunger om hur det är att bli gammal och att man då, bland annat, kanske får skruva i sina tänder. Han fick varma applåder från åhörarna, som tyckte om hans behagliga sångröst och sitt mycket skickliga gitarrspel. En mycket lyckad eftermiddag på SPF med den trevliga underhållaren.

Lotteridragningen genomfördes och Resekommitténs Gösta Helldal berättade att Sixten Jernberg-resan nu är fullbokad.

Mats Pers talade om att Distriktsfinalen snart går av stapeln för frågeleken Hjärnkoll.

Ordf. Stig Sjöholm upplyste oss om att förbundsavgiften kommer att höjas från 130:- till 160:- på grund av datahaveriet. Men detta kommer inte att ske förrän år 2019.
Han tackade Roland Sawgårdh för den fina underhållningen och ett stort tack till alla som kommit till Majstångsbacken idag.

Text och foto: Ing-Mari Kullander