Musikcafé med allsång på SPF

Musikcafé med allsång på SPF 9 april 2017

  • Trio Matsolars består av Mats Östberg, Ola Hases och Lars Norman

Tre glada musiker underhöll publiken under söndagseftermiddagen på Majstångsbacken. Börje Elofsson hälsade alla varmt välkomna och berättade hur programmet var upplagt. De tre musikerna kallade sig Trio Matsolars som var en sammansättning av deras förnamn, nämligen: Mats Östberg, Ola Hases och Lars Norman. Två av dessa kom ifrån Säter och den tredje personen ifrån Dala-Husby. Sånghäften delades sedan ut till alla i publiken.

De började med en låt som kallades Hundrumpan, fortsatte sedan med en sydamerikansk låt, Marina. Vi fick även höra Birger Sjöbergs Den första gång jag såg dig. Därefter berättade de historier för publiken, som jublade åt detta.Efter kaffestunden blev det avdelning två , där vi fick höra Roland Cedermark, Evert Sandin, Owe Törnqvist och Dan Andersson som fanns med på deras reportoar Vi fick även höra en Rumba, Country and Western-låt Jambalaya samt en från Karibien. Publiken fick också önska sånger och sjöng med av hjärtans lust. De spelade så fin dansmusik också att många såg riktigt danssugna ut. Sista önskelåten blev Fattig bonddräng där vi sjöng med i alla verserna.

Ordf. Stig Sjöholm påminde om Hjärnkoll den 19 april och välkomnade fler personer att deltaga i denna frågesport. Den 9 juni blir det distriktsfinal här på Majstångsbacken ovanstående frågelek. Kristina Helldal, Resekommittén, berättade om kommande resor till Carl Larsson-gården den 17 september och Sixten Jernbergs museum den 3 oktober.
Börje Elofsson tackade alla som kommit hit idag och inte minst ett stort tack till de suveräna musikerna.

Nästa medlemsmöte blir onsdagen den 26 april då Soldkelingen Britt-Liz Jönsson underhåller.

Text och foto: Ing-Mari Kullander