Hjärngympa föreläsningar

Onsdag 8 maj skulle Per Karlsson ha kommit och berättat om sitt liv inom militärledningen under Kalla Kriget, bl.a. som flygtekniker. Men han meddelar att han kommer tillbaka till hösten.
Istället tar Thomas Edoff med er på ännu en resa, i ord och bild, denna gång till Vietnam.

Onsdag 3 april gästades Hjärngympan av morasonen Bosse Persson, som berättade om sitt yrkesliv där han har ansvarat för ljudtekniken till ett stort antal filmer.
Onsdag 6 mars bjöds vi på intressant information och Mångfaldens Trädgård, ett treårigt projekt som SNF kommer att köra igång på Folkhögskolan Skeriols område, under ledning av Lisa Goude.
Onsdag 7 februari, Direkt efter Hjärngympa-quizen skedde något stort, för då kom KADIR MERAL, författare, stand up-komiker och föreläsare till Majstångsbacken. Han gav oss bra information om lyckad integration. Han roade, fick massor av applåder, och vi skrattade. Och, hans budskap gick fram. Den rekordstora publiken, dvs fullt hus, tog Kadir Meral till sina hjärtan.


Direkt i anknytning till tidigare hjärngympor har vi haft ett antal fina föreläsningar.
I december, kom Thomas Edoff och visade fina bilder och filmer från sin tågluff på InterRail i Alperna i somrasm med inspiration och goda råd till dig att glida ut på Euro Rail.
I november kom Göran Eriksson och Roland Bring och berättade om kolningen av milan i Siljansfors, i ord och bild.

Efter tidigare hjärngympor har vi fått veta mer om Moras industrihistoria, med tyngdpunkt på KJ och Morakniven.
Från Dalarnas Hjälpmedelcenter - Syncentral, hörde vi dels leg.optiker Karolina Ersbjörs och kurator AnnSofie Tägtgren föreläste om ögats olika sjukdomar, som kan drabba oss,
dels presenterade nye medlemmen Bengterik Andersson produkten Bemer, som förbättrar blodets mikrocirkulation i kroppen.
Vi har också fått info och tips från Aktiespararna, av Bo Holmberg. 

Tidigare har vi blivit informerade om den polisiära situationen i Mora av närpolisen Hed, och NoDaVa har informerat oss om vårat vatten, avlopp, sopor och återvinning. Thomas Edoff har visat bilder från "Världens vackraste land", Norge, om inte ett hemesterland så i alla fall ett närmesterland, väl värt en tur,

som vanligt alltid på Majstångsbacken, första onsdagen i månaden, kl 14.