Välkommen till SPF Seniorerna Sörbygden

    Årsmöte 20 februari 2020 kl 17.00

Eva Eriksson i Expressen om bristande respekt för långt arbetsliv

Som pensionär ska det synas i plånboken om man jobbat i 40 år eller inte alls. Det har Pensionsgruppen slagit fast, men enligt SPF Seniorernas uträkningar som presenteras i Expressen så faller deras åtgärder platt.

SPF Seniorernas reaktioner i media om nya rekommendationerna

På flera håll har SPF Seniorerna synts med anledning av de nya rekommendationer för 70 år och äldre. Nu tar vi fortsatt vårt ansvar och följer råden, och uppmanar alla andra att göra likadant.

Eva Eriksson om de nya rekommendationerna: glädjande

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar de ändrade rekommendationerna för 70 år och äldre. Det är glädjande att vi seniorer nu omfattas av de allmänna rekommendationerna, nu måste också andra ta ett större ansvar.

Peter Sikström i Dagens Nyheter om oron när bankfacken försvinner

Hos begravningsbyråer kan man förvara dokument men det finns inget bra alternativ till bankfacken i fråga om andra värdesaker menar Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Vaccin mot covid-19 kan skydda äldre

Forskare har tagit fram en prototyp för ett vaccin som ger ett "robust immunsvar" hos personer över 55 år. Det rapporterar Financial Times.

Ställ frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare – i morgon kl 10

Passa på att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström i direktsändning på Seniorens Facebook-sida. I morgon klockan 10.00 kan du göra det när vi sänder live från SPF Seniorernas kansli.

Halv procents ökning av pensionen

Inkomstpensionen och tilläggspensionen ökar med 0,5 procent i januari 2021, enligt Pensionsmyndigheten.

Nu är de speciella 70-plusrestriktionerna borttagna, men nu börjar smittan öka igen

I veckan tog regeringen och Folkhälsomyndigheten bort de särskilda råden till personer som är 70 år och äldre och 1 oktober togs besöksförbudet …

Nyheter från Bohusdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser