Klicka på rubriken till vänster för att läsa nyheten!

Uppdaterades: 22 juli 2020

Till alla Vänner i SPF Sävaådalen!

Vi befinner oss nu i en overklig och oviss situation med många uppmaningar och råd om hur vi pensionärer ska inrätta vår tillvaro för att undvika Coronasmittan. Vi följer naturligtvis råden från högsta ort, som innebär att vi ska undvika sociala kontakter.
Eftersom Coronasmittan beräknas pågå under flera månader ställer vi för säkerhets skull in alla våra schemalagda aktiviteter som finns på det gröna programbladet tom juni månad. Men vi vill ändå hålla kontakt och stötta genom information, tips och råd under våren genom mail, facebook och hemsidan. Det går också bra att ta telefonkontakt med styrelsemedlemmarna (se lista nedan). Vår egen husdoktor Inger Falk kommer också vara vår hälsocoach under tiden och påminna om bla vikten av träning.

Tips från inställda träffar
Den första träffen vi ställde in, 18 mars, handlade om framtidsfullmakter, ett viktigt dokument att upprätta innan man blir allvarligt sjuk. Det finns goda råd på nätet både att lyssna på och färdiga mallar att själv fylla i och skriva ut och ge till personen/personerna som fullmakten gäller för. Sök på framtidsfullmakt.

Istället för besök hos Josef Larsson får vi ta till postorderkatalogerna för att förnya vårgarderoben, eller kanske duger det vi redan har när vi kommer att vara hemma mycket.
När det gäller det inställda mötet 1 april med Ekebysällskapets besök, så får vi nu nöja oss med att gå in på deras hemsida och se på vackra bilder från olika keramikutställningar som sällskapet genomfört genom åren. En del känner ni säkert igen men det har producerats otroligt mycket och varje konstnär har satt sin prägel på keramiken. Sök på upsala-ekebysallskapet.se/utstallningar.

Promenaden mellan Skarholmen och Lurbo kan rekommenderas, men då på enskilt initiativ. Det är ju väldigt viktigt med fysisk aktivitet och frisk luft. Ta med en vän och promenera efter leden, ta med en termos och nåt till och sitt ner där det finns bänkar och njut ! Vi är ju inte inlåsta i vår karantän, utan man mår väldigt bra utomhus med en promenad! Har du symtom, men är pigg, ska du inte gå till publika ställen, men fortfarande är naturen och den friska luften viktig!

Information
Har frågat Ica Maxi om hur dom kan underlätta för oss pensionärer att handla. ICA Maxi svarar att dom har otroligt stora ytor i butiken vilket gör att vi inte behöver trängas med andra och kan hålla 1,5meter till övriga kunder utan problem. Det är minst kunder på fm kl 8-10 och efter kl 19. Vi har också en möjlighet att beställa på nätet. ICA plockar ihop varorna och vi kan komma och hämta dem på baksidan utan att behöva komma in i butiken.
Willys svarar att där kommer man inte heller ha särskilda öppettider för pensionärer, men man kan numera överlåta sitt medlemskort till någon som åtar sig att göra inköpen.
Det finns också mycket information på förbundets hemsida. www.spfseniorerna.se
Vi får försöka anpassa oss efter rådande förhållande och hålla kontakt på de sätt som står till buds. Vi tänker återkomma med fler brev per mail och hoppas att de kan göra någon skillnad. Vi gör också uppdateringar på hemsidan: https://www.spfseniorerna.se/distrikt/uppsaladistriktet/foreningslista/savaadalen och på facebook, sök efter spf seniorerna Sävaådalen för aktuell information.
Styrelsen

Kontaktpersoner 
Britta Fagerberg britta.fagerberg@telia.com             0706773979

Inger Falk fam.falk@telia.com                                   0705481162

Alf Hanslöf alf.hanslof@gmail.com                            0739374308
Solweig Henriksson s.henriksson8@gmail.com        0703680741
Tommy Nilsson tommy.nilsson3@outlook.com          0708608111
Per-Lennart Andersson bosslinge113@outlook.com 0708843533
Roine Andersson mbandersson@hotmail.com          0702111835
Elsie-Marie Franzén hammarvreten174@gmail.com 0739779275
Agneta Gustavsson, born8@live.se                           0707597606
Ulf Norling luh.norling@telia.com                               0706622425
Ann-Mari Rönnefall a.ronnefall@live.se                     0735706162

 

Publicerades: 18 september 2019 Uppdaterades: 22 juli 2020