Månadsträff i oktober

Uppdaterades: 15 januari 2019

Månadsträff - 20181011 med Christina Jutterström

  • Ch. Jutterström

 
Christina Jutterström besöker SPF Fyris

Vid Månadsträffen i oktober med SPF Fyris i Uppsala bjöd författaren m.m. och nyblivna pensionären Christina Jutterström kvällens träffdeltagare på sin "Livsresa". Anknytningen till staden hade givetvis en anledning till ett speciellt intresse bland många av deltagarna. Även underrubriken under kvällen - tagen från memoarboken "Uppfostrad av män" - uppmanade till aktivt lyssnande. Alla blev nog helt förvissade om att kvällens underhållare inte ännu på länge skulle ha tid att söka inträde i någon pensionärsförening. Oaktat detta har hennes memoarer redan utkommit och finns i bokhandeln. En aktiv författare behöver flera "hem" för vila och eftertanke - en plats för återhämtning i födelsestaden Uppsala och en andra i Sörmland - en hästgård som brukades i tiotals år.
Trots utbildningen inom media var yrkesinriktningen inte helt given. Efter några kortare trevare kom så en dag uppdraget som lockade henne till Örebro och ÖK! Vägen framåt var dock inte utstakad utan det var männen som imponerats av Jutterströms energi och vilja att förändra och anpassa till utvecklingen i samhället i övrigt! Framförallt till kvinnors plats på de höga posterna. Oförfärad - antar hon chefsposten på Sveriges Radio, chefsredaktör på DN och en tid även på Expressen. Kanske har Christina Jutterström lätt at ta itu med nyheterna inom yrkeslivet och kanske främst de stora förändringarna inom media. Att armbåga sig fram i medievärlden har säkerligen inte alltid varit enkelt - men säkerligen intressant!
Mycket av hennes framfusighet och nyfikenhet inom media bidrog säkerligen till att Christina Jutterström tilldelades Kunglig Majestäts Guldmedalj 2018!
Vad som händer med medias inriktning och roll i framtiden - får vi förhoppningsvis höra vid ett senare tillfälle.

Publicerades: 02 november 2018 Uppdaterades: 15 januari 2019