Anna Whitlock, skolpionjär och kvinnosakskämpe - tisdag 12 mars!

Välkommen att lyssna på Anders Johnson som har skrivit boken "Anna Whitlock: reformpedagog och rösträttsledare". Anna Whitlock var en av förgrundsgestalterna i den svenska rösträttsrörelsen. Hennes mor hade varit första sekreterare i Fredrika Bremer-förbundet och hon kom därför tidigt i kontakt med kvinnofrågan.

Anna Whitlock, född 13 juni 1852 i Stockholms finska församling, Stockholms stad, var en svensk skolpionjär och kvinnosakskämpe. Hon var dotter till grosshandlaren Gustaf Whitlock och feministen Sophie Whitlock. Kom och lyssna på Anders Johnson som berättar mer om Anna Whitlock.

Datum och tid: tisdag 12 mars. Vi startar klockan 13.00 med en lunchsmörgås, liten kaka samt kaffe. Vin kan köpas av restaurangen. Därefter föredrag i föreläsningssalen klockan 14.00.
Plats: Historiska museet, Narvavägen 13-17. Hiss finns till höger om entrén.
Mötesavgift: 150 kronor.
Bindande anmälan senast den 7 mars
till Gerd Henriksson, gerd.henriksson@telia.com eller 070-533 16 46.
Betala i förväg när du har anmält dig och fått veta att du har fått plats - helst till Swish 123 698 87 94 eller till PlusGiro 11 58 05-4. Ange alltid ditt namn och datum för aktiviteten. Du kan också betala på plats.

Har du anmält dig och fått förhinder - lämna alltid återbud! Vid bindande anmälan debiteras alla avgifter om avbokningen sker efter sista anmälningsdagen.

All information om föreningens månadsträffar kan du läsa om i vårt höstprogram.

Välkommen!