Nostalgitripp i januari 2018

Nostalgitripp hos SPF Seniorerna Gullspång-Hova.

Vid årets första månadsträff hade ordföranden glädjen att hälsa drygt 70 medlemmar välkomna till en nostalgiträff med Böjapôjkera. Joachim Johansson visade svärfadern Bertil Svenssons film om de tre bröderna som levde samman hela livet på föräldragården.

Vi fick följa arbetet under alla årstider och hur de brukade gården utan några moderna hjälpmedel. Innesysslorna var strikt uppdelade på vem som skulle baka, sy eller stoppa strumporna t ex. På väg till gärdena gick man i turordning, äldsten först och den yngste sist. Många tankar fanns efter filmen vid en jämförelse med dagens slit- och slängsamhälle.

Efter en kaffetund var det kommunens kultursamordnare, Jane Rosenlinds tur att äntra scenen. Hon presenterade sig och kommunens kulturutbud och bjöd in till träff på biblioteket där man kan få information om internet och dess funktioner. Jane ville också ha namn till en referensgrupp som tillsammans med biografägaren skulle ta fram intressanta filmer för ev dagbio i Gullspång. Ordföranden tackade alla och bjöd in till nästa träff som blir årsmötet den 14 februari // Ella Johansson