ALLT INSTÄLLT TILLS VIDARE!

SPF-medlemmar! I dagens läge med Corona-smittan hängande som ett stort orosmoln över oss alla, är vi många 70+are som tar Folkhälsomyndighetens rekommendationer på allvar och stannar inomhus. Det finns säkert många bland oss som upplever en stor ensamhet och otrygghet i dessa dagar, kanske ännu mer än vanligt, och vi kan då hjälpas åt att bryta ensamheten och stilla oron genom ett enkelt telefonsamtal. Känner du någon i din närhet som du vet sitter ensam eller är utan anhöriga som kan hjälpa till, så lyft luren och RING. Ibland hjälper det att bara få prata av sig sin oro, så känns det genast bättre. Är vädret bra kanske ni kan ta en promenad tillsammans, men ändå hålla rekommenderat avstånd. Med FaceTime och Skype kan man se den man pratar med och det uppskattas av många. Ingen kan göra allt – men alla kan göra något! Bästa hälsningar SPF Seniorerna Ystad Styrelsen

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Seminarium om hur coronaviruset påverkar våra pensioner

Konsekvenserna av covid-19 är påtagliga inom många sektorer, inte minst den ekonomiska. Mot den bakgrunden bjöd socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi in till ett digitalt seminarium den 1 juni om hur pensionerna påverkas av pandemin. Seminariet kan ses i efterhand.

Ny utbildning för valberedare

Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram ett nytt studiematerial för dig som har ett valberedningsuppdrag. Materialet går igenom alla fem steg som behövs för ett lyckat valberedningsarbete.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Din apoteksfullmakt kan sluta gälla

Får du hjälp att hämta ut medicin? Nu måste ditt ombud godkänna att hens uppgifter sparas hos E-hälsomyndigheten. Annars avslutas fullmakten.

Så klarar vi coronatiden

Inte vara där det är mycket folk, inte träffa barn och barnbarn, inte träffa vännerna. Hur tar man sig igenom det här? Vi har pratat med fyra seniorer.

Årsrika en ryggrad i föreningarna

De unga pensionärerna är en mycket viktig grupp för det svenska föreningslivet. Det visar nya siffror från SCB.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser