ALLT INSTÄLLT TILLS VIDARE!

SPF-medlemmar! I dagens läge med Corona-smittan hängande som ett stort orosmoln över oss alla, är vi många 70+are som tar Folkhälsomyndighetens rekommendationer på allvar och stannar inomhus. Det finns säkert många bland oss som upplever en stor ensamhet och otrygghet i dessa dagar, kanske ännu mer än vanligt, och vi kan då hjälpas åt att bryta ensamheten och stilla oron genom ett enkelt telefonsamtal. Känner du någon i din närhet som du vet sitter ensam eller är utan anhöriga som kan hjälpa till, så lyft luren och RING. Ibland hjälper det att bara få prata av sig sin oro, så känns det genast bättre. Är vädret bra kanske ni kan ta en promenad tillsammans, men ändå hålla rekommenderat avstånd. Med FaceTime och Skype kan man se den man pratar med och det uppskattas av många. Ingen kan göra allt – men alla kan göra något! Bästa hälsningar SPF Seniorerna Ystad Styrelsen

Bästa tipset inför påsken – Duka upp en DIGITAL PÅSKMIDDAG

Det går att ha trevligt tillsammans även på distans. Det bevisar vår medlem Kerstin som har lånat oss fotot från en av hennes digitala middagar.

Oroande med Corona-smitta i äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson: Vi ser med oro på att Corona-smittan har tagit sig in i äldreomsorgen. Det är självklart att äldreomsorgens personal måste ha skyddsutrustning för att skydda sig själva och de äldre, och vi stödjer fackförbundet Kommunals krav.

Frågor och svar i Corona-tider om vård och omsorg med Gösta Bucht

Gösta Bucht, sakkunnig vård- och omsorgsfrågor hos SPF Seniorerna, svarar på vanliga frågor som rör äldreomsorg och sjukvård i Corona-tider.

I svåra tider håller vi ihop och bryr oss om varandra

Jag skriver till dig som är medlem i SPF Seniorerna för det är en svår tid för oss seniorer nu. Vi känner oro för oss själva, familjen och vännerna. Vi håller oss hemma, funderar på vad vi ska syssla med om dagarna, på nyheterna är det mest tråkigheter. Det känns som det inte är mycket som är roligt i dessa dagar.

Vad är egentligen en epidemiolog?

Från att ha verkat i en undanskymd tillvaro har intresset för epidemiologen exploderat. Men vad gör epidemiologer egentligen?

Liten påskbuffé

Njut av god mat i påsk. Lite annorlunda och nytt. Om något blir över kan nästan allt frysas. Recepten är för 4-8 pers.

Planka dig stark!

Plankan och sidoplankan är två av de bästa övningarna om du vill stärka din inre muskulatur. Madelein Månsson visar hur.

Hon lär ut om Sverige

Lena Wallensteen har i tio år ordnat föreläsningar för utländska diplomater i Sverige. Diplomatic Forum heter verksamheten som startades i Lenas kök.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser