SKRÄPPOST

OBS! Titta gärna då och då i din ”skräppost” när du öppnar din e-postbrevlåda, då vi fått veta att många av våra medlemsutskick tyvärr hamnar bland skräpposten! Detta är inget vi kan göra något åt, men DU kan ändra dina inställningar i e-posten så att e-post från SPF kommer i din vanliga e-postbrevlåda. På så vis missar du inga utskick från oss i fortsättningen.

Öppet hus i sommar

Öppet hus

ALLT INSTÄLLT TILLS VIDARE!

SPF-medlemmar! I dagens läge med Corona-smittan hängande som ett stort orosmoln över oss alla, är vi många 70+are som tar Folkhälsomyndighetens rekommendationer på allvar och stannar inomhus. Det finns säkert många bland oss som upplever en stor ensamhet och otrygghet i dessa dagar, kanske ännu mer än vanligt, och vi kan då hjälpas åt att bryta ensamheten och stilla oron genom ett enkelt telefonsamtal. Känner du någon i din närhet som du vet sitter ensam eller är utan anhöriga som kan hjälpa till, så lyft luren och RING. Ibland hjälper det att bara få prata av sig sin oro, så känns det genast bättre. Är vädret bra kanske ni kan ta en promenad tillsammans, men ändå hålla rekommenderat avstånd. Med FaceTime och Skype kan man se den man pratar med och det uppskattas av många. Ingen kan göra allt – men alla kan göra något! Bästa hälsningar SPF Seniorerna Ystad Styrelsen

Debattartikel i Aftonbladet: Regeringen har övergett pensionärerna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i en debattartikel i Aftonbladet tillsammans med PRO och SKPF: Tyvärr måste vi konstatera att regeringen och samarbetspartierna varken förstår vilket arbete vi gör till dagligdags, bryr sig om effekterna av pandemin för äldre eller att stötta oss ekonomiskt.

Över 10.000 underskrifter insamlade i vårt upprop för äldreomsorgen – Skriv under du med!

I början av juli startade SPF Seniorerna ett digitalt upprop för äldreomsorgen. Namninsamlingen kommer att pågå fram till hösten då vi hoppas kunna redovisa ett stort antal underskrifter för socialminister Lena Hallengren och övriga beslutsfattare.

Skriv din berättelse!

SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna har ett gemensamt projekt för att bryta ofrivillig ensamhet. Inom projektet har vi startat en skrivuppmaning där vi uppmanar alla över 65 år att skicka in sin berättelse som handlar om detta märkliga år, då coronapandemin ställde allt på ända. Vi kallar vårt skrivarprojekt Coronans år 2020.

Ny prognos för pensionen 2021

Pensionsmyndigheten har idag lämnat prognos till regeringen om utgifter för kommande år. Prognosen är bland annat att inkomstpensionen räknas upp med 0,8 procent 2021. Prognosen som lämnades i maj var att inkomstpensionen skulle minska med 1,5 procent. Istället beräknas pensionen minska 2022.

Besvikelse över bristande stöd till seniorer

Seniororganisationerna förväntas sprida information till äldre under pandemin. Samtidigt kämpar de med ekonomin på grund av bristande stöd.

Förhoppningsvis kan synen på äldre bli mer positiv igen

FHM:s agerande har tyvärr flyttat tillbaka synen på äldre 30 år, skriver Ingmar Skoog, som tog risken att träffa barnbarnen i sommar.

Cancer av för lite sex?

Vilka samband finns det mellan utlösningar och prostatacancer frågar en läsare. Malena Ivarsson svarar.

Kärlek, spänning och cyketjuvar

Är det tomt i läshögen? Här kommer påfyllning i form av fem vitt skilda tips av Ingalill Mosander.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser