Vårens aktiviteter

Varmt välkommen till vårens aktiviteter!

JANUARI

MÅNADSMÖTE
Torsdagen den 11 januari
kl. 15.00 på Billingshäll. 
Kaffe och kaka. Lotteri
Allsång när det är som bäst! Trubadissan Linda Lundqvist är en mycket omtyckt och populär musiker och underhållare. Med sin sång och gitarr sprider hon stor glädje! Med stor entusiasm leder hon oss i härlig allsång.

STUDIEBESÖK
Tisdagen den 16 januari

Studiebesök på OPSIS i Furulund. OPSIS AB är ett globalt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför system för mätning av luftkvalitet. Ett spännande förtag som har installerat tusentals system världen över.

FEBRUARI

ÅRSMÖTE
Torsdagen den 8 februari
kl. 15.00 på Billingshäll
ANMÄL DITT DELTAGANDE till Monica Olsson på MAIL: 046-85034@telia.com eller SMS:070-960 02 70 senast 1 februari. Ingen kostnad
Genomgång av årsbokslutet. Motion ska ha inkommit till styrelsen senast 4 veckor före årsmötet. Förslag till nya förtroendevalda. Parentation över de medlemmar som har avlidit under året. Maria Skoog och Kenneth Thomasson står för underhållningen. Det serveras fastlagsbulle till kaffet.

STUDIEBESÖK
Tisdagen den 27 februari

Föredrag och guidad busstur på SYSAV, Spillepengen. En föreläsning om Sysavs verksamhet kopplat till miljö och hållbar utveckling samt en guidad tur i buss på Spillepengens avfallsanläggning. Under bussturen får ni bland annat se kompostering av trädgårdsavfall, lagring av brännbart avfall och slaggsortering. 
Gemensam lunch på Staffanstorps Gästis efter studiebesöket. Dagens rätt är fisk, alternativ finns.
Kostnad för buss, guidning och lunch är 375 kr.

MARS

MÅNADSMÖTE
Torsdagen den 7 mars kl. 15.00 på Billingshäll. Kaffe och kaka. Lotteri
Kommunpolis Jessica Mårtensson kommer på besök!  Hon ger oss övergripande information om brottslighet, bedrägerier och våldsbrott. Informerar om polisens arbete samt trygghetsmätning!

STUDIEBESÖK
Tisdagen den 12 mars
Guidning i Medborgarhuset i Eslöv. Medborgarhuset kallas ibland för ett av efterkrigstidens mest ambitiösa byggnadsverk. Det är ett arkitektoniskt kulturarv. Huset och varje detalj i huset är ritat av arkitekt Hans Asplund. Vi äter lunch i medborgarhuset. Efter lunch besöker vi Leksaksmuseet i Eslöv. En värld av Lego, modelljärnvägar och mycket, mycket annat.
Information om anmälning, tider och kostnader kommer att finnas i kalendern.

APRIL

MÅNADSMÖTE 
Torsdagen den 4 april kl.15.00 på Billingshäll. Kaffe och kaka. Lotteri
Underhållning av bandet Highway 40 som består av 4 killar med lång erfarenhet av countrymusik. Countrymusiken har betytt mycket förutvecklingen av dagens pop och rockmusik. Vi bjuds på go musik samt en presentation om hur musiken utvecklats i Amerika från början av 1900-talet och framåt.

STUDIEBESÖK
Datum ej fastställt

VINPROVNING, Chardonnay från olika delar av världen.
Studiebesök på Vidinge Grönt i Norrvidinge. Vidinge Grönt startades av familjen Nordmark. Här odlas och packas baby leaves som rucola, spenat, mangold med flera.  Vidinge förädlar också grönsakerna till måltidssallader som säljs till hela Skandinavien. Vidinge Grönt har flera hundra anställda. 
Information om anmälning, tider och kostnader kommer att finnas i kalendern.

MAJ

MÅNADSMÖTE
Torsdagen den 16 maj
kl.15.00 på Billingshäll. Kaffe och kaka. Lotteri
Program ännu ej fastställt!

STUDIEBESÖK
Tisdagen den 14 maj

Guidning på Fulltofta storkhägn. Det är Skandinaviens största storkhägn. I Fulltofta häckar 25 storkpar och i maj kläcks många storkungar. Efter besöket äter vi god lunch på spännande ställe. 
Information om anmälning, tider och kostnader kommer att finnas i kalendern.

Allmänt om studiebesöken
Detaljer, pris, datum och tider för aktiviteterna/studiebesöken kommer att finnas i kalendern på hemsidan. Ovanstående aktiviteter är klara och höstens aktiviteter är under planering och detta meddelas på hemsidan och i kalendern.  
Kontaktpersoner för aktiviteterna är Marianne och Anders Videsson, 070 717 4994, 076 632 8759