Våren 2024

Under våren kommer vi ha 5 månadsmöte varav ett är årsmöte.


De mötena arrangeras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Tisdag 23 januari på Älvkullen
Månadsmöte (den här gången den fjärde tisdagen i månaden / inte den tredje) 
Vi får träffa Gitte Pålsson med ”En singeltants memoarer”. Gittes egna ord om föreställningen: Livet går och plötsligt en dag står jag där som 60 plus och hör hur ungdomarna på gatan ropar ”Se upp för PRO” när jag cyklar förbi. Det tar tid innan jag förstår att det är mig dom menar. Jag inser där och då att jag börjar närma mig målsnöret... Det känns litet abrupt på något sätt för inom mej känner jag mig fortfarande ung och ibland tänker jag vad det ska bli av mig när jag blir stor. En singeltants memoarer är en sång- och berättarföreställning som bygger på Gittes egna sånger, hennes röst och gitarr. Om alla år, alla vinster, alla förluster, alla erfarenheter av både sorg och glädje, äventyr och misslyckanden. En föreställning om längtan, kärlek och frihet, om äventyrslust, nyfikenhet och ja... livet. 2020 blev Gitte utsedd till årets glädjespridare av Mikosällskapet och Malmö stad. 

Tisdag 20 februari Årsmöte Älvkullen 13.00 (obs. tiden!)
Årsmötesförhandlingar med parentation och sång av vår egen kör Glada Sångarna. Vi får information från Lisa Formare, Studieförbundet Vuxenskolan. För att vi skall kunna beställa fika gäller obligatorisk föranmälan till årsmötet. Anmäl dig till Charlotte Järvelid, se nedan

Tisdag 19 mars Älvkullen 14.00
Vi gästas av Brutus Östling, förmodligen världens bästa fågelfotograf, Så skrev i alla fall brittiska Outdoor Photography om Brutus. Och det är som fågelfotograf han har gjort sig känd. 2006 utsågs han till Årets naturfotograf. Och hans böcker om fåglar har vunnit flera priser och hyllats av en enig kritikerkår. Som femtonåring drömde Brutus om att bli fotograf, men det kom att dröja drygt tjugo år innan han började fotografera. År 2005 bytte han huvudsaklig sysselsättning mer av en slump. Brutus två första böcker hade råkat bli storsäljare och gavs även ut i USA, Storbritannien och några länder till. Sedan dess är han fotograf och sedan tio år även författare på heltid, med inriktning framför allt på djur och natur. Sedan bokdebuten med Mellan vingspetsarna (2005) har det blivit ytterligare tolv fotoböcker. Av en enig kritikerkår har han utnämnts till mästare och naturfotograf i världsklass. Fyra av Brutus böcker har utsetts till Årets Pandabok (årets bästa naturbok) av Världsnaturfonden, WWF. År 2009 vann Brutus det prestigefyllda Augustpriset i fackboksklassen med Att överleva dagen tillsammans med textförfattaren Susanne Åkesson, professor i zooekologi i Lund.

Tisdag 16 april  Älvkullen 14.00
Vi träffar Sara och Bengt Olsson och hör deras föredrag "Himmel och helvete - på vandring i Nepal när jordbävningen slog till". För Sara och Bengt Olsson är passionen långvandring i högalpina områden och man kan verkligen tala om bergtagna vandringsveteraner, senior backpackers! De planerar och genomför allt på egen hand. 2015 befann vi oss för tredje gången i Nepal för vandring. Den 25 april drabbades landet av en förödande jordbävning (7,8 på Richterskalan). Det värst drabbade området var Langtang-dalen där Sara och Bengt vandrade. Hela dalen drabbades av död och förstörelse. Tisdag 16 april Månadsmöte Älvkullen 14.00 Vi träffar Sara och Bengt Olsson och hör deras föredrag "Himmel och helvete - på vandring i Nepal när jordbävningen slog till". För Sara och Bengt Olsson är passionen långvandring i högalpina områden och man kan verkligen tala om bergtagna vandringsveteraner, senior backpackers! De planerar och genomför allt på egen hand. 2015 befann vi oss för tredje gången i Nepal för vandring. Den 25 april drabbades landet av en förödande jordbävning (7,8 på Richterskalan). Det värst drabbade området var Langtang-dalen där Sara och Bengt vandrade. Hela dalen drabbades av död och förstörelse. Som genom ett underverk överlevde de.

Tisdag 21 maj  Älvkullen 14.00
Då kommer Trubadissan Linda Lundqvist att sjunga allsång tillsammans med oss. Linda Lundqvist leder bl.a. Sveriges sydligaste allsång och här utlovas fart och glädje. Kom och sjung med, tisdagen den 21 maj. Med sann spelglädje och många publikmöten har hon i snart 20 år musicerat runt och att fånga ögonblicket är hennes ton på scen. Efter musikutbildningen i Malmö började Linda frilansa direkt både i Sverige och utomlands, ständigt hittas nya idéer som många har förverkligats. Humor, skönsång, countrytoner, vispop och teatraliska inslag blandas på resans gång. Som liten flicka i Lund fascinerades hon av musiklivet och fick hänga med i en högtalarlåda då hennes far spelade upp till dans. 

Tisdag 20 augusti  Kick Off Älvkullen 13.00 (obs. tiden!) Vi bjuder på lättare lunch, det blir information om årets verksamhet, studiecirklar och friskvårdsaktiviteter. Föranmälan är obligatorisk. Inträde 70 kronor och lottförsäljning som vanligt.