Välkommen! SPF SOLFLISAN

SPF Seniorerna välkomnar förslagen i utredningen om ökad kvalitet i äldreomsorgen

Regeringens nationella samordnare Göran Johnsson har överlämnat sina förslag om kompetensförsörjning i vård och omsorg om äldre. SPF Seniorerna är positiva till många av förslagen, och menar att det nu är upp till regeringen att gå vidare med detta.

SPF Seniorerna gör skillnad - Covidbevis utan e-legitimation

I dag meddelande regeringen att de kommande covidbevisen ska gå att fås utan krav på e-legitimation. Tidigare hade meddelats att e-legitimation skulle krävas för att kunna få ut beviset på papper. En seger för SPF Seniorerna som har kritiserat och i brev uppmanat digitaliseringsminister Anders Ygeman att möjliggöra fler vägar än enbart covidbevis med e-legitimation.

Ny skriftserie

Under sommaren kommer de första delarna i förbun­dets nya serie med skrifter riktade till såväl medlemmar som övriga intresserade. Syftet är att på djupet belysa olika frågor som rör seniorer.

Webbmöte om pensioner med Vänsterpartiet

SPF Seniorerna träffar regelbundet samtliga riksdagspartier och pratar äldrepolitik. I går hade Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, ett digitalt pensionssamtal med Vänsterpartiets riksdagsledamot Ida Gabrielsson.

Tredje dos aktuell om ett halvår

En tredje vaccindos kan behövas redan till vintern för den som är 80 år och äldre, bor på särskilt boende eller har nedsatt immunförsvar. Det meddelar Folkhälsomyndigheten.

Händig hemma!

Få utlopp för din kreativitet. Senioren tipsar om hur du snickrar ett fint brickbord, pall eller bänk. Eller gillar du att virka? Vi tipsar om hur du virkar en fin ekorre eller en stolsdyna.

Covidbevis till alla – ”en seger för SPF Seniorerna”

Från och med 1 juli kan alla som vaccinerat sig mot covid-19 begära ut ett covidbevis, digitalt eller på papper, vid resa inom EU.

Ny podd med Alexandra Charles

Alexandra Charles och Alexandra Zazzi har släppt en ny podd där de kommer att samtala med andra kända kvinnor om ämnen som livsstil, hälsa, medicinsk forskning och jämställdhet. Och mycket mer.

Sverigedemokraterna: Vi vill höja pensionerna

Det är dags att höja pensionerna på riktigt. Vår ambition är att Sveriges nuvarande och kommande pensionärer ska få en extra tusenlapp i plånboken varje månad, skriver Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt.

Nyheter från Jönköpingsdistriktet

Distriktsnytt nr 2 2021

  • Läs mer
  • 2021-02-28T10:30:20.0000000+00:00

Distriktsnytt 1 2021

  • Läs mer
  • 2021-01-24T14:53:58.0000000+00:00

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser