Årsmöte 2024

  • Mötesdeltagare
  • Mötesordf Solveig Lampe
  • Avgående Lars och Annelie Bengtsson, programkommittén samt Dan Gustavsson, valberedningen
  • Dagrun Trewe avtackar Lennart Andersson, programkommittén
  • Dagrun Trewe avtackar Margareta, ordf.
  • Mötesdeltagare
  • Mötesordf Solveig Lampe
  • Avgående Lars och Annelie Bengtsson, programkommittén samt Dan Gustavsson, valberedningen
  • Dagrun Trewe avtackar Lennart Andersson, programkommittén
  • Dagrun Trewe avtackar Margareta, ordf.

8 februari 2024
Tjörnveteranernas 37:e årsmöte

Till föreningens ordförande nyvaldes Björn Andersson Malm. Till styrelsen nyvaldes även Inga-Lill Jansson, Monika Schääf och Gunnar Sandström. 

Ordföranden Margareta Andersson hälsade ett drygt hundratal medlemmar välkomna till Bräcke hembygdsgård. Hon underströk att föreningens aktiviteter betyder mycket för oss alla och konstaterade att verksamheten kunnat genomföras som planerat 2023. 

Föreningen har genomfört över 300 aktivitetsträffar och närmare 50 funktionärer har varit involverade. Antalet föreningsmedlemmar ökade med 77 personer (108 nya medlemmar) så att medlemsantalet vid årsskiftet var 656, vilket är föreningens högsta någonsin. 

Verksamhetens mål och aktiviteter framgår av verksamhetsplanen för 2024. Ordföranden betonade vikten av att föreningen fortsätter att växa. Vi lägger stor kraft på att behålla befintliga och rekrytera nya medlemmar. Vi arbetar uthålligt och långsiktigt i prioriterade frågor med seniorers ekonomi, hälsa, sjukvård och omsorg samt boende. För att lyckas med detta behöver vi vara en engagerande förening, som stimulerar medlemmar och andra till engagemang. Vi ska synas och höras genom att synliggöra seniorers erfarenhet och kompetens.   

Efter årsmötet tackade Margareta Andersson mötets ordförande Solveig Lampe och sekreterare Lennart Andersson. Hon tackade också valberedning, styrelseledamöter, programkommitté, köks- och entréansvariga, studiecirkelledare, friskvårdsledare och ledamöter i Rådet för pensionärs- och funktionshinderfrågor för ett väl genomfört arbete under ett framgångsrikt år.

Ett särskilt tack riktades till de avgående funktionärerna Annelie och Lars Bengtsson, Dan Gustafsson, Rolf Cissig och Maj Gunnarsson (de två senare var ej närvarande) för värdefulla insatser för föreningen. 

Dagrun Trewe tackade Margareta Andersson och Lennart Andersson för mångåriga insatser för föreningen. Hon pekade särskilt på Margaretas stora arbetskapacitet och hennes förmåga att i sitt ledarskap använda verksamhetsplanen som styrelsens kompass. 

Efter traditionsenligt kaffe och semla kunde ingen motstå att ryckas med i omväxlande låtar med tyngdpunkt i engelsk 60- och 70-talspop tillsammans med trubadurtrion Urdraget från Uddevalla. På kvällens lotteri vann vi fyndviner, blommor och choklad.

Text: Margareta Andersson
Bilder: Lennart Andersson